Hou je van een propere GFT-container? Dan bieden de ‘BioBags’ een oplossing. Deze zakken zijn goed composteerbaar en worden voortaan toegelaten in de GFT-container.

Voorwaarde is wel dat je de BioBags gebruikt mét het logo van IOK Afvalbeheer, andere worden geweigerd. De zakken zijn vanaf 25 februari te koop aan de onthaalbalie in ’t Getouw.
 
Vooral tijdens de zomer is het vaak een hele klus om je GFT-container proper te houden. Al een aantal jaar vind je op de markt biodegradeerde zakjes. Tot nu toe weigerden de ophalers deze zakken in de GFT-container omdat vele niet composteerbaar zijn in de composteringsinstallatie van IOK Afvalbeheer.
 
Uitvoerige testen
Uitvoerige testen in de composteringsinstallatie van IOK Afvalbeheer bewezen dat de BioBags wel goed composteerbaar zijn. Daarom worden deze zakken voortaan wel toegelaten in de GFT-container. Om de BioBags voor de ophalers herkenbaar te maken, werden ze voorzien van het logo van IOK Afvalbeheer.
 
Mét logo
In de toekomst zullen de ophalers enkel je GFT-container ledigen indien je geen zakken gebruikt of als je de BioBags mét het logo van IOK Afvalbeheer gebruikt. GFT-containers met zakken van een ander merk worden geweigerd.
 
Te koop
Een rol met 50 zakjes van 10 liter of een rol met 10 zakken van 120 liter kost 6 euro. Deze kan je kopen aan de onthaalbalie in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. De BioBags kunnen in goede omstandigheden (een droge en donkere plaats) een jaar bewaard worden.