U bent hier

Koopakte Molenstraat 19 Heist verleden, werken kunnen starten

Heist op den Berg
02.10.2014 - 11.09u
Door: Herman Gezelle

De gemeenteraad van Heist-op-den-Berg ging in maart 2014 akkoord met de aankoop van de terreinen van het GO!-Onderwijs in de Molenstraat. De gebouwen waren al geruime tijd in verval en werden slachtoffer van vandalisme. Het gemeentebestuur vroeg dan ook een sloopvergunning aan, die inmiddels toegekend is.  

Op 1 oktober werd de definitieve koopakte verleden bij de notaris.

Nu kan begonnen worden met de sloopwerken. Het terrein wordt daarna met grasdallen ingericht als tijdelijke parking. Langs deze zijde van het centrum is een bijkomende randparking zeker nuttig, zowel voor het winkelen in de Bergstraat als voor de markten en ook voor andere evenementen. Op deze randparking zal men immers een hele dag kunnen parkeren, daar waar in het centrum zelf de parkeertijden beperkt zijn met de parkeerschijf.

De kosten voor de afbraak van het gebouw worden geraamd op 121.000 euro en die voor de aanleg van de parking op 426.000 euro.

De aanleg zal volgens de planning starten in de krokusvakantie en de eerste auto’s zullen er met de paasvakantie op kunnen.

In een latere fase is het plan om de diensten van het OCMW en een aantal gemeentelijke diensten hier samen te huisvesten. Dit kadert in de plannen van gemeentebestuur en OCMW om tegen einde 2018 samen te smelten tot één geïntegreerde, functionele organisatie.

 

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto