VillaNella is een koor dat in 1997 in Eindhout werd opgericht. De stichtster en huidige dirigente is An Alen, een gepassioneerde lerares AMV in de muziekacademie van Geel.

Al bijna vijftien jaar zet ze zich dag na dag keihard in voor dit koor en daarnaast leidt ze ook sinds 1992 het Laakdals koor, een volwassen zanggroep. Naast haar eigen muzikale talenten komt ze zelf ook uit een muzikaal nest want Kate Ryan familie, en haar drie dochters, Tine, Nele en Marthe, zijn alledrie bezig aan hogere muzikale studies.


Het hoogtepunt van VillaNella was de show die ze gaven voor hun tiende verjaardag, “Music for Clio”. Deze voorstelling deed de Werft in Geel vier keer vollopen en liet honderden Gelenaars meezingen, meeleven, meehuilen, maar vooral genieten van schitterende koorzang. Daarnaast is de visualiteit (choreografieën, passende outfits, eenvormigheid binnen een optreden...) een belangrijke troef van VillaNella.

Dit aspect, gecombineerd met een peloton engelenstemmen dat keer op keer tot het uiterste gaat, slaagde An er reeds in om een fraaie eerste prijs te halen op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (Neerpelt) en werden al talrijke zalen veroverd, verspreid over heel Vlaanderen.


Nu staan ze echter aan de vooravond van een nog straffere stoot: de finale van “Koor van het Jaar” zingen op 2 april voor een nokvol Flagey. “Koor van het Jaar” is een prestigieuze koorwedstrijd, waar zanggroepen uit heel Vlaanderen aan deelnemen.

Een ruime samenvatting van zowel de halve finale als de finale wordt ook jaarlijks uitgezonden op Canvas. Kortom, de lat ligt hoog, maar toch sprongen An en haar pupillen er zowel in de audities als in de halve finale elegant over en wisten ze bij de gerenommeerde jury meer dan één gevoelige snaar te raken.

Eén van de prijzen die tijdens deze finale worden uitgereikt is de KlaraCanvasprijs.

Deze wordt toegekend aan het koor dat de meeste stemmen behaalt op www.klara.be <http://www.klara.be>en dat van 25 maart 19u t.e.m. 1 april. We hebben iedere stem dus keihard nodig!