De correctionele rechtbank van Leuven heeft een koppel veroordeeld tot 24 maanden cel voor een hele reeks diefstallen in de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen. Vaak waren winkels het doelwit.

Dennis B. en Wendy T. raakten tussen juni 2018 en juli 2019 helemaal de pedalen kwijt. Ze pleegden in die dertien maanden zeker 24 diefstallen in Heist-op-den-Berg, Herselt, Diest, Tremelo, Leuven en Rotselaar.

Ze sloegen vooral toe in winkels. Het koppel uit Tremelo schuwde het geweld niet. Dat was onder meer het geval toen ze enkele keren op heterdaad betrapt werden in warenhuizen.

Tussen de diefstallen door hield het duo zich bezig met drugshandel. Ze werden ook in het bezit gevonden van verboden wapens. Dennis B. zit opgesloten in de hulpgevangenis in Leuven. Wendy T. werd ook een tijdje in de gevangenis ondergebracht en herviel meteen bij vrijlating.

Zowel bij eerdere veroordelingen als in deze procedure kreeg het koppel kansen aangeboden, maar telkens werden de voorwaarden geschonden en omzeild. Volgens de rechtbank heeft "hun samenzijn een zeer negatieve impact op hun functioneren in de maatschappij".

Dennis B. en Wendy T. kregen beiden 24 maanden cel. De helft daarvan is met uitstel, onder uitzonderlijk veel voorwaarden: tien voor B. en acht voor T. In dat pakket zit psychosociale, psychologische en financiële begeleiding. Ze moeten die voorwaarden los van elkaar vervullen en mogen geen contact met elkaar hebben of zoeken. (Belga)