Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Korpschef Dirk Van Peer : "Stijging inbraken in tuinhuizen en garages"

Politie
Afgelopen weekend pakten teams van politie Berlaar-Nijlen twee inbrekers op. In hun auto lag een gestolen mountainbike. De laatste weken wordt er in de politiezone meer ingebroken vooral in tuinhuizen en garages. De teller staat intussen op 11 inbraken inclusief pogingen in de maand oktober. De politie roept op om alert te zijn.

11 inbraken

"Onze politieteams merkten zaterdagnamiddag de bestelwagen met Roemeense nummerplaten op in Nijlen en besloten het voertuig te controleren" zegt korpschef Dirk Van Peer.

"In de wagen troffen ze een gestolen mountainbike aan. De laatste weken worden ze in de politiezone geconfronteerd met een stijging van het aantal inbraken, vooral in tuinhuizen en garages. Er wordt vooral ingebroken in werkhuizen en garages. Dure fietsen, e-bikes en werkmateriaal zijn populaire items voor dievenbendes. Intussen staat de teller op 11 inbraken en pogingen in oktober. 

Alert zijn tijdens donkere maanden

De politie roept daarom op om tijdens de donkere herfst- en wintermaanden extra alert te zijn voor verdachte personen en voertuigen in de buurt. Daarnaast willen ze de mensen sensibiliseren om extra waakzaam te zijn en hun eigendom goed af te sluiten.

Doe daarom je tuinhuis op slot en sluit ramen en deuren goed af. Laat verder geen hulpmiddelen, zoals trapladders, rondslingeren in je tuin. 

Een extra oogje in het zeil houden in je eigen buurt, is de meest efficiënte maatregel die je kan treffen. Die controle kan je versterken door je aan te sluiten bij jouw buurtinformatienetwerk (BIN). Je wordt via dat netwerk op de hoogte gehouden van verdachte situaties of inbraken omdat je als buurtbewoner vaak belangrijke info hebt voor het onderzoek.

Merk je verdachte personen of handelingen in jouw buurt? Bel dan altijd 101. Heb je de komende maanden nog een vakantie gepland? Vraag dan je gratis vakantietoezicht aan, geeft de politie nog als tip mee."

Politie

Deel dit artikel