Vrijdagavond mocht korpschef Luc Smeyers in zaal De Vrede Olen op de nieuwjaarsreceptie van politie Neteland fier de aankoop van het ex-Belgacomgebouw op de Molenvest aankondigen. Politie Neteland huurde tot dusver er hun locatie. Net vijf uur voor de speech van de korpschef had de stad en politie Neteland het principe-akkoord met Proximus ondertekend. Het gaat om een aankoopprijs van 5,8 miljoen euro. De kunstencampus komt naast de politiekantoren.

Burgemeester Jan Peeters en korpschef Luc Smeyers wensten burgemeester Marcel Bellens van Olen spoedig herstel van z'n slepende ziekte. Waarnemend burgemeester Seppe Bouquillion nam de honneurs waar als gastgemeente.

'Artistiek politiekorps naast een heel veilige kunstencampus'

Korpschef Luc Smeyers grapte even : 'De burger mag op de Molenvest dus een artistiek politiekorps naast heel veilige kunstencampus verwachten.

We willen met ons tof team betaalbare politiezorg leveren met oog voor kwaliteit en vernieuwing. Een optimalisatieplan dat ook een toekomstvisie meedraagt en de naam Toekomstplan 2020 verdient.

Ons toekomstplan is immers meer dan een besparingsoefening. De dienstverlening aan onze klanten blijft voorop staan. Wij bekijken onze medewerkers niet als een kost, maar als bondgenoten om met minder overheidsgeld toch meer te doen.

Wat werd inmiddels verwezenlijkt om die ambitie waar te maken en wat staat er op stapel in 2015?

Een greep uit de uitgebreide lijst van projecten:

• De onthaaldienst op het hoofdcommissariaat is gereorganiseerd. Dit jaar start een pilootproject rond het lokaal onthaal in de politiepost Vorselaar.  Er komt een nieuw gebouw op de oude rijkswachtsite.
• Het organogram voor ons burgerpersoneel werd hertekend. Met de aanwerving van een lesgeefster in het VEC (Verkeerspark) werd een operationele kracht vrijgemaakt.
• De eerste fase van ons ANPR-cameraproject werd uitgewerkt. Het systeem dat 600.000 euro kostte, is nog in test maar levert al beloftevolle resultaten op.
• De vernieuwde website verving onze gedrukte Politiekrant.
• Momenteel loopt een werving van 4 inspecteurs om de rangen aan te vullen. Wij hebben ze hard nodig.
• Wij investeerden in veiligheidsuitrusting en zullen deze inspanningen voortzetten. Wij willen immers, zelfs bij terreurdreiging, de basispolitiezorg blijven verzorgen,' onderstreepte korpschef Smeyers.