U bent hier

Korpschef Luc Smeyers: 'Elke dag is een uitdaging'

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland | Olen | Vorselaar
08.02.2018 - 00.24u
Door: Herman Gezelle

Korpschef Luc Smeyers van politiezone Neteland leidt meer dan 15 jaar een geselecteerd team van 100 politiemensen. Een bijzonder boeiende job.  Een gesprek met een manager die mee instaat voor de veiligheid van iedere burger in Neteland.

'Het blijft een uitdagende job, maar dat geeft iedere dag nog steeds veel voldoening om zo dicht bij de mensen te kunnen werken', zegt Luc Smeyers.  'Ik doe dit nu 15 jaar sinds de oprichting van de politiezones in 2002. Ik ben er nog altijd niet op uitgekeken. Het is een voorrecht om een job te doen die je graag doet.' 

Missie

'Onze missie is om te zorgen voor de basispolitiezorg voor iedere burger in Neteland. We willen en moeten daarbij continu actief zijn. Dit begint bij wijkwerking en eindigt bij dringende noodhulp.

M'n team en ik willen er in elke situatie zijn voor de mensen en hen zo goed mogelijk helpen bij het zoeken van een degelijke oplossing,' vervolgt de korpschef.

'Integriteit is een zeer belangrijke waarde voor ons. De deontologische code moet worden gerespecteerd worden.'

Dagelijkse uitdagingen als korpschef

'Alles trachten af te werken wat er op de planning staat en al de ongeplande dingen ernaast ook nog. Dit kan gaan van meningsverschillen tussen personeel of klanten die om advies of info komen vragen. Onze politiemensen proberen elke situatie zo goed mogelijk af te handelen en hiervoor de juiste persoon in te schakelen.

Ik verwacht dan ook van mijn personeel dat ze communicatief zijn, empathie hebben en de gevoelens en situaties van de klanten begrijpen.

Vooruitkijken is zeer belangrijk. Zitten we op wel de juiste koers? Dit allemaal in samenwerking met al onze medewerkers en het bestuur.'

In 2018 volgt de tijdelijke verhuis naar Mondelēz International Montezumalaan

'In 2018 zal ook onze tijdelijke verhuis voorbereid worden', vervolgt Luc Smeyers. 'We zijn reeds enige tijd druk bezig met de voorbereiding van de verbouwing van ons hoofdcommissariaat. De bouwwerken zullen volgens plan in januari 2019 aanvatten en 2 jaar duren, tot 2021 dus.

Omdat deze ingrijpende werken heel wat hinder zullen meebrengen voor de bezoekers en de medewerkers, zochten we een geschikt alternatief voor de huisvesting van meer dan 100 politiemensen, hun uitrusting en voertuigen.

Gelukkig vonden we een oplossing in de nabije omgeving, in het kantoorgebouw Mondelēz International op de Montezumalaan.
We waren reeds vertrouwd met het gebouw door de oefeningen in geweldbeheersing die we er mochten organiseren', besluit Luc Smeyers.

Tekst en foto's Britt Huybers/ NNieuws.

imageMeer nieuws

Metershoge waterfontein in Schoolstraat

Herentals 20.01.2020 - 15.21u

kOsh Kieswijzer

kOsh Kieswijzer
Herentals | Neteland 20.01.2020 - 15.08u

Eetdagen SKS Herentals

Eetdagen SKS Herentals
Herentals 20.01.2020 - 14.43u

Ondernemers voor de kOsh-klas

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.01.2020 - 14.31u

Bouw Welzijnscampus in Geel

Bouw Welzijnscampus in Geel
Geel 20.01.2020 - 13.02u

Basket: Kangoeroes Pitzemburg C 82-80 HBBC A

Basket: Kangoeroes Pitzemburg C 82-80 HBBC A
Herentals 20.01.2020 - 11.02u

Rode Kruis-Vlaanderen wil van 3% naar 4% donerende Vlamingen met campagne ‘Ons dorp geeft’

Rode Kruis-Vlaanderen wil van 3% naar 4% donerende Vlamingen met campagne ‘Ons dorp geeft’
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 20.01.2020 - 10.57u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto