U bent hier

Korpschef Walter Coenraets : 'Inzet nieuwe Volvo V90 bij snelle interventies én in kader van verkeersveiligheid'

Geel | Kempen regio | Mol | Nationaal | Neteland | Vlaanderen
02.10.2020 - 17.45u
Door: Herman Gezelle

Lokale politie Balen-Dessel-Mol kiest bij de uitbreiding van haar wagenpark voor de aankoop van een Volvo V90. Het Zweedse automerk speelt al jaren in op de noden van hulpdiensten in heel de EU.

De V90 blijkt een robuust werkpaard op maat van politiediensten om efficiënt te kunnen opereren op het terrein.

Korpschef Walter Coenraets : 'Inzet nieuwe Volvo V90 bij snelle interventies én in kader van verkeersveiligheid'

'De grote meerwaarde van dit dienstvoertuig met draaibare signalisatie is de snelle en veilige manier waarop deze ingezet kan worden bij interventies en in kader van verkeersveiligheid', onderstreept korpschef Walter Coenraets van  lokale politie Balen-Dessel-Mol. 

'Bijvoorbeeld bij incidenten op grote verkeersassen, zoals de Zuiderring. Ook bij grote verkeersdrukte op openbare evenementen zoals Graspop Metal Meeting zetten we dit voertuig ongetwijfeld in om weggebruikers via een duidelijke signalisatie op een veilige manier om te leiden', besluit korpschef Walter Coenraets.

Jo Diriken : 'Eén enkel voertuig voldoet op interventieplaats om het verkeer te leiden'

'Heel wat professionals van de hulpdiensten, politie, brandweer en bijstandswagens signaleerden ons specifieke problemen bij hun aankomst op een interventieplaats', weet Jo Diriken van Rauwers Smart Solutions.

'Bij aankomst moeten ze eerst het verkeer omleiden om iedereen te beschermen: de weggebruikers, de gewonden en de hulpverleners. Erger voorkomen dus. 

Het paneel op de Volvo V90 kan reeds tijdens het rijden (zelfs tegen 130km/u) ingezet worden. Met zijn verkeersinformatiesysteem geïntegreerd in een lichtbalk, wordt het voertuig beter zichtbaar om zo het verkeer vroegtijdig te waarschuwen voor gevaar.

Ter plaatse kan het bord tot 45° gedraaid worden, om zich perfect in de richting van toekomend verkeer te oriënteren, om dit verkeer te leiden en een veiligheidszone te creëren.

In geval van een aanrijding voorkomt dit dat het voertuig op de interventieplaats wordt geprojecteerd.
Het systeem wordt bestuurd door een enkele vaste sturingsdoos en/of door een tablet met een geluids- waarschuwingssyteem bij het sluiten.

De aankoop van een dergelijk systeem vermijdt voor de hulpdiensten de aankoop van een extra signalisatievoertuig. Een economisch aspect om rekening mee te houden', besluit Jo Diriken.

Op de foto : Wim Verstraeten, Operationeel Directeur van Volvo Van Houdt Kempen, overhandigt de sleutel van de nieuwe Volvo V90 aan politiekorps Balen-Dessel-Mol.

Guy Verellen / Nnieuws © beelden.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto