U bent hier

Korte nieuwtjes Vorselaar

Neteland | Vorselaar
22.05.2021 - 22.02u
Door: Lex Verellen

Junikermis gaat door

'De kinderen kijken elk jaar uit naar de junikermis. We willen hen dat niet ontzeggen en we zetten alles op alles om de kermis op een veilige manier te organiseren, net zoals we dat vorig jaar in september al deden (met de inzet van heel wat extra middelen, personeel en vrijwilligers).

Zaterdag 19/6 juni start de kermis zelfs al vroeger, om 14u, om nog wat meer ruimte te geven om volop te genieten van de kermis, de terrasjes en hopelijk het goede weer. Ook zondag en maandag 20 en 21 juni kan je terecht op de kermis rondom de kerk. Alles verloopt coronaproof: mét verplicht mondmasker, handgels en een enkele looprichting.

Jaarmarkt in september

De jaarmarkt, hét grote dorpsfeest met elk jaar ook vele duizenden bezoekers en tientallen verenigingen die meewerken, kan nu nog niet plaatsvinden maar dat wordt gekoppeld aan de septemberkermis.

Geen afstel dus. Vanuit het vrijetijdsplatform en de verenigingen zal snel worden gestart aan de voorbereiding van de jaarmarkt medio september.

Studenten kunnen in de blokperiode terecht in het gemeentehuis

Vorselaar is een echt onderwijsdorp en ondersteunt graag de studenten. Net als vorig jaar zetten we de raadzaal van ons gemeentehuis terug open voor de studenten.

Daar kunnen ze vanaf volgende week dinsdag (maandag = Pinkstermaandag) in alle rust studeren en hun blokperiode in een andere omgeving beleven, samen met enkele collega-studenten. Samen zorgen we ervoor dat alles veilig en coronaproof kan verlopen.

Studeren kan elke weekdag tussen 9u en 16u en vrijdag tussen 9u en 12u. Binnenkomen kan via de centrale schuifdeur (ingang gemeentehuis) door aan te bellen. Veel succes aan alle studenten de komende periode!

De fietsstraten onder de aandacht

Vorselaar heeft ondertussen al verschillende fietsstraten: Cardijnlaan, Kempenlaan en Keizershofstraat. Een fietsstraat is een straat waar automobilisten verplicht achter de fietsers moeten blijven. De eerste fietsstraat was de Cardijnlaan.

Basisschool De Knipoog brengt de komende week de regels nog eens extra onder de aandacht. Ouders worden nog eens ingelicht en een ganse week zullen ook bijkomende controles plaatsvinden. Een opvallend LED-bord vat vooraan de straat de regels nog eens kort samen. Bedankt aan de chauffeurs om daarmee rekening te houden.

Terug een zomerschool

Net zoals vorig jaar wordt ook deze zomer opnieuw een zomerschool georganiseerd in Vorselaar. Het lokaal bestuur overlegt daarover met de basisscholen en met de collega-gemeenten van Neteland. Onder meer kinderen die een leerachterstand willen inhalen, krijgen op die manier de kans om sport, spel, culturele ontwikkeling en uitdagende projecten te combineren.

Leren wordt afgewisseld met creatieve activiteiten. Vorig jaar werden heel wat zomerklassen georganiseerd onder de naam 'Leer- en speelkamp Neteland!'. We werken samen met diverse onderwijspartners en aanbieders van speel- en leerbegeleiding.

Onthaalmomenten voor nieuwe inwoners in het najaar

Nieuwe inwoners konden het voorbije jaar geen onthaalmoment bijwonen. Enkele weken geleden ontvingen ze allemaal een welkomstboodschap met een kleine attentie.

Vanaf nu zullen alle nieuwe inwoners terug elk half jaar onthaald worden op tijdens een kennismakingsmoment. Daar kunnen ze de diensten, gebouwen en de faciliteiten leren kennen. Het eerste onthaalmoment vindt pas plaats in het najaar.

Voorbereidende werken "grootste werf ooit in Vorselaar" van start gegaan

Op 3 maart 2021 was er een infomoment over de grootste werf ooit in Vorselaar. Ook in de Info Vorselaar werd al heel wat info verspreid over de geïntegreerde werf in het centrum: het volledige Marktplein maar een deel van de Nieuwstraat, deel van de Goorbergenlaan, aansluiting Kerkstraat en Riemenstraat en tot slot ook de volledige Dijkbaan, Schoolstraat en Lepelstraat (+ aansluitend ook Hofeinde in Grobbendonk) worden in één grote werf volledig heraangelegd.

Dat verloopt in samenwerking met de gemeente Grobbendonk, met de rioolbeheerders Pidpa/Hidrorio, Fluvius en Aquafin. Deze week zijn de nutsmaatschappijen gestart met de voorbereidende werken aan de nutsleidingen.

Buurtbewoners kunnen zich laten inschrijven op een nieuwsbrief. Alle inwoners, organisaties en andere betrokkenen kunnen steeds terecht op de aparte themawebsite: www.vorselaar.be/werken.

Verbeteringen en proefopstelling ism "De Lijn" aan het Kardinaal Van Roey-instituut (KVRi)

Vanaf maandag 31 mei zal de situatie rondom de schoolpoort aan het Kardinaal Van Roey-instituut (KVRi) opnieuw worden verbeterd. De KVRi is de grootste school in Vorselaar.

De schoolomgeving werd in 2017 al helemaal heraangelegd met o.a. een ruime bushalte, nieuwe straat en extra parking. Regelmatig wordt samen met de directie gezocht naar het verbeteren van de verkeersafwikkeling. Vanaf maandag 31 mei zullen volgende aanpassingen worden aangebracht:

1) de fietsverbinding via de Heuf wordt veiliger ingericht (fietsers afremmen om geen onveilige kruising te krijgen ter hoogte van de schoolpoort);

2) de fietsers worden maximaal gescheiden om zo in de Mgr. Donchelei minder conflicterende verkeersstromen te creëren tegen de richting van de bussen in (richting Grobbendonk);

3) de fietsers richting Grobbendonk worden maximaal afgeleid via een aparte uitgang aan de Goorbergenlaan;

4) de bussen worden anders opgesteld waardoor de zichtbaarheid aan de poort beter is (de eerste 20m zullen geen bussen worden gestald);

5) er wordt een extra perron/bushalte ingericht in het tweede deel van de straat waardoor bussen die langer gestald staan, parkeren voorbij de schoolpoort (en niet vooraan de straat wat de zichtbaarheid en de conflicten met passerende auto's en fietsers ten goede komt);

6) er worden enkele bloembakken geplaatst die de weg visueel versmallen en de parking -die uniek voor bussen is voorzien- beter aanduiden;

7) volgend jaar zullen ook nog extra fietsmarkeringen worden aangebracht op de weg. Ook deze aanpassingen zullen in overleg met politie, De Lijn, directie en de werkgroep mobiliteit worden geëvalueerd.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto