Afgelopen zomer werden in en rond Heist-op-den-Berg zeven Vlaamse kortfilms gedraaid met een professionele cast en crew. Geschreven door tien scenaristen die de voorbije drie jaar het filmvak leerden in een intensieve WORKSHOP (KORT)FILM van Ed Vanderweyden, in Cultuurcentrum Zwaneberg. De zeven films gaan in première op vrijdag 16 december 2016 in de schouwburg van CC Zwaneberg.

The Magnificent Ten is een coproductie van CC ZWANEBERG, EVERSTORY PRODUCTIONS, vzw WRITERSROOM en WRITE ON. De opnames én het festival worden gerealiseerd met steun van de Provincie Antwerpen, SABAM/ARTES, crowdfunding, tax shelter, en de steun van diverse lokale sponsors en bedrijven.

De zeven films en de tien schrijvers zijn

De zeven films en de tien schrijvers zijn: ER WAS EENS Annick Christiaens RENE & VIVIANE Peter Melis en Jeroen Hulsmans HARRY Ellen Van de Poel VOORRANG Dennis De Boes & Laurens De Muynck OXYGEN (animatiefilm) Rocky Grispen KAAIMAN (pilot tv-serie) Michael Van den Eynde & Gert Fobelets MIJN STAD (pilot tv-serie) Fauzia Szpyt De films worden geregisseerd door Guy Thys, Annick Christiaens, Oscar Spierenburg en Ed Vanderweyden.

In de cast o.m. Lucas Van den Eynde, Amaryllis Uitterlinden, Mathias Sercu, Robbie Cleiren, Aäron Roggeman, Gerd De Ley, Annick Christiaens, Eric Kerremans, Manon Verbeeck, Charlotte Goyvaerts, Tom Van Bauwel, Romi Van Renterghem, Charles Cornette, Joren Seldeslachts, Hilde Uitterlinden, e.v.a.