Maandag 9 januari is een historische dag voor scholengroep kOsh.   Vanmorgen verhuisden onder begeleiding van politie Neteland 800 leerlingen vlot van campus Burchtstraat naar de nagelnieuwe transparante eerstegraadscampus Ieperstraat. Een juweel van architectuur, groen, technologie, licht en kleur ten top.

Coördinerend directeur SecO Patrick Heremans : 'Met heel veel fierheid kan kOsh zeggen dat de gloednieuwe eerstegraadscampus volledig klaar is. Onze 800 leerlingen kunnen vandaag kennis maken met hun nieuwe omgeving.

Voor de ingang aan de Lierseweg komen 3 bomen die verkeer remmend moeten werken. Ze gaan het verkeer niet echt hinderen. De fietsenstalling (ingang via achterzijde Bergenstraat en Sint-Jansstraat) biedt plaats voor 550 fietsen.

kOsh is heel blij om na een lange en grondige voorbereiding en in samenwerking met Scholen van Morgen dit project gerealiseerd te hebben.

Het kadert in de grote oefening die kOsh een aantal jaren geleden is opgestart om heel het secundair te hergroeperen en in moderne en veilige lokalen onder te brengen,' besluit coördinerend directeur Patrick Heremans.

Het is een huzarenstuk dat de bouw van deze nieuwe campus volledig op schema is gerealiseerd. 

Foto's Johan Temmerman / straks maakt NNieuws een drone-HD-luchtopname van de nieuwe campus met de leerlingen / productie Steven Maes / NNieuws.