Dinsdag vond in het auditorium van kOsh campus Schepperstraat een boeiende inspiratiedag rond anti-cyberpesten plaats voor leerkrachten uit alle provincies. De aandacht voor de gevaren van het internet en cyperpesten is niet nieuw bij Kosh (Katholiek Onderwijs Stad Herentals). Medewerkers van de Computer Crime Unit van de federale politie (FCCU) kwamen al meermaals voordrachten geven op de campus Wolstraat.

Nieuwe media inzetten tegen cyberpesten

Ruim 1 op 10 van de Vlaamse jongeren krijgt af te rekenen met cyberpesterijen. Coördinerend directeur Patrick Heremans : 'Binnen kOsh is er intussen voor gekozen om de aanpak rond cyberpesten over alle campussen te verspreiden en om ervaringen te delen om daar dan weer uit te leren. Binnen het landschap van deze problematiek is scholengemeenschap kOsh in elk geval uitgegroeid tot een van de belangrijkste voortrekkers in Vlaanderen. 

Met deze inspiratiedag willen we de nieuwe media onder de loupe nemen en analyseren welke prominente rol ze spelen in het dagelijkse leven van onze jongeren.  We geven vandaag een pak tips en adviezen voor leerkrachten en scholen'.  Foto's Guy Verellen / Nnieuws.