kOsh Campus Collegestraat heeft voor de tweede maal op rij de eervolle vermelding "OlympiadeSchool Wetenschappen" in ontvangst mogen nemen in de aula Pieter De Somer van de KU Leuven.

'Inspanningen worden beloond, ook bij de Olympiades Wetenschappen', zegt coördinerend kOsh-directeur Patrick Heremans.  'De laatste 6 schooljaren nam kOsh Campus Collegestraat steeds deel aan de 5 Vlaamse Olympiades Wetenschappen (biologie, chemie, fysica, geografie en JON).

Elk jaar plaatste zich minstens één deelnemer voor de tweede ronde en er was over een periode van drie jaar minstens één finalist. Het is voor de 8e maal dat de titel "OlympiadeSchool Wetenschappen" wordt uitgereikt.

Dit is een prestigieuze titel, want slechts een beperkt aantal scholen komt in aanmerking. Dat onze campus tot de Vlaamse top behoort, wordt aangetoond door het feit dat we al voor de tweede keer op rij uitgeroepen worden tot OlympiadeSchool.

De eerste maal was dit voor de periode 2016-2018 en nu voor de periode 2019-2021.'

Patrick Heremans: "OlympiadeSchool Wetenschappen" is kroon op het werk

'De erkenning als "OlympiadeSchool Wetenschappen" is de kroon op het werk van de leerkrachten wetenschappen om de leerlingen te stimuleren aan de Olympiades deel te nemen en hen de nodige kennis en vaardigheden bij te brengen om goede resultaten te behalen', vervolgt Patrick Heremans.

'Maar de grootste eer is natuurlijk voor de deelnemers zelf want zij moeten het uiteindelijk waarmaken. Dit jaar was het opnieuw prijs. Stijn Bruyndonckx (4 Grieks-Latijn) behaalde een bronzen medaille bij de JON (Junior Olympiade Natuurwetenschappen) en zijn broer Ward (6 Grieks-Wiskunde) een mooie vierde plaats bij de Vlaamse Fysica Olympiade. Ward Bruyndonckx kreeg bovendien een ticket voor de International Physics Olympiad Israël (Tel Aviv).'

Foto's Raf Stevens KULeuven / straks meer foto's.