Brent Bossaerts, Senne Van Loy, en Brent Laenen van het 7e jaar Tuinaanleg en -onderhoud van kOsh Campus Scheppersstraat gaan zo enthousiast op in hun vak ondernemend project/toegepaste economie dat ze zelf een succesvol winkeltje runnen binnen de schoolpoorten.

In 'Vert en Verre' - 'groen in glas' - in de serres van de school langs de St.-Jansstraat-Gildenlaan verkopen de attente leerlingen ecotuintjes en droogboeketjes in glas, lenteschalen olijfolie met kruiden, confituur en veel meer.

"We proberen regelmatig het aanbod te variëren", klinkt het.  "We krijgen ondertussen ook producten aangeleverd door andere klassen. Ons opzet is meer kleur in huis brengen, zeker in deze sombere coronatijden.

De glazen ecotuintjes zijn ideaal voor mensen op een appartement. Je hoeft ze alleen maar te besprenkelen met water. We hadden nooit verwacht dat we zoveel succes gingen hebben.

Heel veel passanten zien ons bord staan en komen binnen. We hebben ondertussen al heel veel bijgeleerd op economisch en commercieel vlak, helemaal uit de praktijk."

"Deze jongens zijn echt mega enthousiast", onderstreept leerkracht Sarah Boxstaens. "Ze houden de winkel nog tot eind dit schooljaar open en gaan er wellicht nog mee verder op eigen benen. De directie heeft ook goed mee ondersteund." 

De winkel in de Gildenlaan (net naast de bib) is elke donderdag tot 16.30u geopend.  De afdeling tuinbouw verkoopt er ook groenten, fruit en planten/bloemen. Een aanrader. En coronaproof. (ph) Foto kOsh/sb.