U bent hier

kOsh : 'Cyberaanvallen, sterk vermoeden dat leerlingen betrokken zijn'

Herentals | Neteland
08.10.2020 - 19.15u
Door: Herman Gezelle

Het IT-netwerk van  kOsh Campus Collegestraat gaat gebukt onder DDoS-aanvallen. Hierdoor is het gebruik van internetverbindingen vaak totaal onmogelijk en dat heeft zware gevolgen voor het schoolleven.

'Omdat een intern onderzoek niet tot resultaat leidde, wil de directie van de middelbare school nu politie Neteland inschakelen', zegt Patrick Heremans, coördinerend algemeen directeur.

'Een Distributed Denial of Service (DDoS) aanval is een cyberaanval waarbij er via een website automatisch massaal veel internetverkeer wordt gestuurd naar een computernetwerk, in dit geval het netwerk van de school.

De gevolgen hiervan zijn niet te onderschatten.

Het onlineplatform Smartschool voor het contact tussen leerlingen, ouders, leerkrachten en directie werkt uiteraard via internet, verschillende lessen worden in deze coronatijden online gegeven, er is het reguliere mailverkeer, printopdrachten die via het computersysteem worden doorgestuurd, internetgebruik tijdens de lessen op de campus zelf, online vergaderingen. Het zijn allemaal zaken die al een paar weken zwaar verstoord zijn.'

De opdrachtgevers van de cyberaanvallen zijn nog niet geïdentificeerd.

'Strafbaar en uitsluiting van de school'

De kOsh-directie is ervan overtuigd dat er leerlingen bij betrokken zijn. Er zouden linken bestaan tussen leerlingen en de website waarvan de aanvallen afkomstig zijn.

'We hebben recent een bericht verstuurd aan de ouders en leerlingen om iedereen nog eens te wijzen op de ernst van de zaak en de verstrekkende gevolgen, vervolgt directeur Heremans.

'Dit zijn strafbare feiten. We hebben nu klacht ingediend bij politie Neteland.  De daders riskeren naast een gerechtelijke vervolging ook een definitieve uitsluiting op school', besluit Patrick Heremans. (pp) Foto Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto