U bent hier

kOsh : fascinerend robotkamp campus Scheppersstraat Herentals

Herentals
10.04.2014 - 01.15u
Door: Herman Gezelle

Alle kOsh-leerlingen tussen 11 en 14 jaar konden de afgelopen dagen deelnemen aan de kennismakingsdagen voor de technische richtingen in de vorm van een 3-daags robotkamp tijdens de paasvakantie.   Op dag 1 gingen de leerlingen in Campus Scheppersstraat aan de slag met tekenprogramma's en monteerden ze hun eigen ontworpen robot.  De 2e dag soldeerden ze zelf de print van de robot.  De laatste dag leerden ze die programmeren.


De fascinerende robotrace werd een spannend hoogtepunt  Ook de ouders waren woensdagnamiddag getuige.  Fier presenteerden de leerlingen hun eigen robot op het racecircuit.

Frank Marchal kOsh-leerkracht elektronica en protagonist van het robot-project : 'Slechts 22 leerlingen waren uitverkoren. Onze technische richtingen zitten in de lift.  Er bestaat een lange wachtlijst om aan dit robotkamp te kunnen deelnemen. De leerlingen hebben zelf alles in mekaar geknutseld.  Bij het programmeren moet je trouwens ook sterk in wiskunde zijn. Bedoeling is de technische richtingen binnen kOsh te promoten. Onze bijzonder dank gaat naar onze sponsors Umicore, Elcom, fruit Van de Poel en de Broodhoek'.

Leerling Miguel Vandepaer uit Herentals : 'Wat een boeiend project! Het is een mooie combinatie tussen elektronica en mechanica.  Als ik de onderdelen van een robot thuis zou hebben, begon ik vanavond al zelf eentje te monteren.  Ik ga volgend schooljaar zeker de technische richting volgen.'    Foto's Guy Verellen / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuw boek: 'De magische werkelijkheid van het Kastelse landschap'

Kasterlee | Kempen regio | Neteland 26.10.2020 - 20.42u

Creëer jouw lichtpuntje tegen kanker

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 26.10.2020 - 20.36u

23 coronaboetes sinds maandag 19 oktober

Geel | Laakdal regio 26.10.2020 - 11.32u

Opnieuw opnames mogelijk in H. Hartziekenhuis Mol

Opnieuw opnames mogelijk in H. Hartziekenhuis Mol
Kempen regio | Mol 26.10.2020 - 10.38u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto