Donderdagnamiddag konden de kinderen van het 1e leerjaar van BS De Leertuin op de Molekens kennis maken met een echte ziekenwagen en eerstehulpverlenings-acties.



Directeur Liesbeth De Ceulaer van De Leertuin kOsh  : 'Met een ludieke presentatie over de werkwijze van ons lichaam kregen de hulpdiensten meteen onze leerlingen op hun hand.   Het ging van het denken en opletten in de klas, tot het eten van gezonde voeding, elk orgaan werd besproken tijdens een interactief moment.  

Ook werden wondjes en brandwonden verzorgd, hoe je een gips kan aanleggen, met instrumenten werken (in de oortjes kijken, naar het hartje luisteren, …).  Een vrijwillig verpleegkundige van spoedgevallen van het AZ Herentals kreeg heel wat extra vragen.
 
Wat doen bij een ongeval ?

Welk nummer moet je bellen in geval van een ongeval ?  Wat moet je zeggen aan de telefoon ?
Tenslotte mochten de leerlingen een bezoekje brengen aan de ziekenwagen van de Hulshoutse Ambulance Diensten en kregen ze een demonstratie van het materiaal.

We willen de leerlingen nu al gewend maken met deze eerstehulpverlening.  Dat is belangrijk wanneer ze in de toekomst oog in oog komen te staan met een échte alarmfase', aldus directeur Liesbeth De Ceulaer.

Beelden Guy Verellen / Nnieuws.