Vijf leerlingen van 6 Economie-Wiskunde van het Sint-Jozefscollege (kOsh campus Collegestraat) uit Herentals verbleven eind april 2 dagen in Frankfurt op uitnodiging van de Europese Centrale Bank (ECB).
Dit bezoek was het gevolg van de overwinning van deze klas in de Generation Euro Students’ Award. Dit is een wedstrijd, georganiseerd door de ECB in de landen van de eurozone. De leerlingen moesten voorspellen en motiveren welke beslissing de ECB in februari zou nemen in verband met de rente die de banken aan de ECB moeten betalen als zij daar geld lenen. Na 2 voorrondes bleven er van de 170 deelnemende scholen nog 5 Nederlandstalige en 5 Franstalige over. Deze mochten in het auditorium van de Nationale Bank van België in Brussel de finale spelen. De 2 winnende ploegen kregen naast aankoopbonnen en een trofee ook een reis naar de ECB in Frankfurt aangeboden.


Op zondag 5 mei zullen de leerlingen om 14.30 uur en om 15.30 uur de winnende powerpointpresentatie voorstellen tijdens de opendeurdag van de school in de Collegestraat.


Op de foto v.l.n.r. Marianne Peeters, Maren Libbrecht, Luc Coene (gouverneur van de Nationale Bank  België), Mario Draghi (gouverneur van de ECB), Dirk Struyfs (leraar economie), Simon Luyten, Lisa Topff en Sandra Vandeloo. Jentl Govaerts en Ruben Vleugels ontbreken op de foto maar hielpen mee bij het opzoekingswerk en bij het maken van de powerpointpresentatie.