'Naar aanleiding van de verhuur van onze lokalen en zalen kwam onlangs de vraag naar boven of wij als scholengemeenschap heel de accommodatie voor iedereen moeten openstellen', zegt Patrick Heremans, coördinerend directeur SecO.

'Enerzijds is het misschien onze maatschappelijke plicht om de gebouwen die we mee hebben kunnen financieren met gemeenschapsgeld ook zoveel mogelijk open te stellen buiten de lesuren, anderzijds kan het dan wel eens gebeuren dat er verhuringen plaatsvinden aan mensen of groepen die andere normen en waarden naar voren schuiven als wat we van een katholieke scholengemeenschap zouden mogen verwachten.

'Het leek ons dan ook opportuun om vanuit de scholengemeenschap alvast het signaal te geven dat het voor ons belangrijk is en blijft dat wij vanuit onze christelijke waarden onze jongeren opvoeden en opleiden naar volwassenheid en er samen met directie, leerkrachten, ondersteunend personeel, CLB, ouders, ... voor zorgen dat al die jongeren op een open-kritische manier voorbereid worden op de stappen die ze na hun schoolperiode zullen zetten.

We willen ons dus niet wentelen in grote partijpolitieke visies en standpunten en andere discussies over geloofsovertuigingen.

Als wij onze accommodatie nu en dan ter beschikking stellen van derden betekent dat dus niet dat wij ons akkoord verklaren met meningen en stellingnames die door onze 'huurders' worden ingenomen.

In die zin willen wij ons als scholengemeenschap vandaag en morgen neutraal opstellen vanuit onze christelijke visie op het leven en vanuit de normen en waarden die daaraan verbonden zijn', besluit Patrick Heremans.