Gisteravond presenteerden de leerlingen van 7 Office-Assistant van kOsh campus Bovenrij met bravour hun virtuele bedrijf of oefenfirma 'Sweet Life'. Oefenfirma's in onderwijs en opleiding voeren handel met elkaar volgens commerciële regels. Dit betekent dat leerlingen zelf vraag en aanbod in binnen- en buitenland moeten creëren, de bijhorende documenten verwerken, verkoopacties uitwerken,... ondersteund door een netwerk dat in België door COFEP wordt beheerd.

Donderdagavond liep de presentatie in samenwerking met de leerlingen van het 6e jaar Office & Logistics die een gesmaakte wijnbeurs organiseerden.

De studierichting Office-Assistant wordt door kOsh Campus Bovenrij ingericht in het secundair onderwijs. In het zevende jaar werken de leerlingen in een virtuele oefenfirma. Deze onderwijsvorm verhoogt voor de leerlingen de mogelijkheid om een realistisch beeld te krijgen over de administratie binnen een bedrijf. Met een heleboel vaardigheden in de hand stappen de meeste leerlingen na afloop van dit schooljaar het bedrijfsleven in. 

In kOsh campus Bovenrij kreeg deze oefenfirma de naam Sweet Life, die ondertussen al zijn 11e verjaardag kan vieren.   Foto's en tekst Marcel Nelis / NNieuws.