Op de internationale dag van de leerkracht, 5 oktober, gaat ook 'Saved by the bell' jaarlijks door. Deze actielaat massaal de schoolbel rinkelen om zo aandacht te vragen voor het recht op goed onderwijs voor iedereen. Kosh doet ini elk geval ook mee.

Op dinsdag 5 oktober zullen de schoolbellen in de secundaire scholen om 9 uur te horen zijn.

'Dag in dag uit staan leerkrachten klaar om kwalitatief onderwijs te bieden aan hun leerlingen', zegt Patrick Heremans, coördinerende directeur Secundair (foto).

'Daarvoor moeten we hen enorm dankbaar zijn. Maar wereldwijd zijn er leerkrachten die in enorm moeilijke omstandigheden moeten werken. Wereldwijd zijn er ook miljoenen kinderen en jongeren die geen leerkrachten hebben.

Zij kunnen om allerlei redenen niet naar school gaan: armoede, gebrek aan infrastructuur, ongelijkheid, oorlog en conflict, ...

Saved by the bell is dus een symbolische actie in de scholen waar kOsh heel graag mee z'n schouders onder zet. Door de schoolbel extra te luiden, staan leerlingen en leerkrachten even stil bij het feit dat niet alle kinderen goed onderwijs kunnen krijgen.

Zowel in kOsh 1 als in kOsh 2, 3 zal op 5 oktober om 9 uur de schoolbel weerklinken.'

Foto Nnieuws.