Een delegatie leerlingen van het 4e middelbaar van kOsh 23 Campus Collegestraat in Herentals kwamen een pak brieven in het Engels overhandigen aan de AZ-medewerkers.

De leerlingen hebben de voorbije periode gewerkt rond het thema 'mentale gezondheid' en moesten voor het vak Engels een brief schrijven aan de medewerkers van het ziekenhuis.

De leerlingen gaven in hun brief aanmoedigingen aan het zorgpersoneel, maar even goed tips om met stress en frustratie om te gaan.

Sommige leerlingen hebben er ook concrete en persoonlijke boodschappen in verwerkt omdat ze bijvoorbeeld een ouder hebben die in de zorg werkt, een familielid dat in het ziekenhuis gelegen heeft of omdat ze zelf COVID gehad hebben.

Via deze opdracht hebben de leerlingen een positieve bijdrage geleverd in het gehele corona-gebeuren, in tijden waarin jongeren het vaak zo moeilijk gehad hebben. Tegelijk hebben ze het ziekenhuispersoneel op deze manier een duwtje in de rug gegeven.

De meer dan 70 brieven zullen de komende tijd een prominente plaats in het ziekenhuis krijgen, zodat de medewerkers ze zelf kunnen lezen.

'Dankjewel, thanks, kOsh, voor dit mooie initiatief', zegt AZ-algemeen directeur Rudy Van Ballaer.