U bent hier

kOsh-leerlingen fleuren kerststal op met houten creaties

Herentals
03.12.2019 - 16.55u
Door: Herman Gezelle

8 vaardige kOsh-leerlingen Houtbewerking van Campus Scheppersstraat fleurden deze namiddag de kerststal op de Grote Markt op met fijne houten creaties. De os, de schaapjes en de ezel prijken tijdens de komende kille winterperiode als houten figuren. Geen vrees dus voor dierenleed...

Ook de houten waterput siert opnieuw het terreintje aan het Boerenkrijgmonument met een nostalgische toets.

'We gingen meteen aan de slag om houten silhouetten van een ezel, een os en schaapjes te maken', weten leerlingen Matthias, Joppe, Eduardo, Quinten, Siebe, Teun, Albert en Xander. 'Het moeilijkste onderdeel was het schuren van de houten figuren.  Alles moet  superglad zijn.

We vinden dat Jozef, Maria en het kindje Jezus zouden ook door houten figuren moeten voorgesteld worden.  'De klassieke beelden kregen dit jaar nog een restauratiebeurt, en blijven staan', klinkt het bij het gemeentebestuur.

De kerststal is te bewonderen tijdens de traditionele kerstmarkt van zondag 8 december. De noordkant van de markt staat van 14 tot 19u vol kraampjes en er is kinderanimatie en livemuziek. Op de zuidkant is het van 14 tot 21u genieten van de alco- en hapstands van de lokale verenigingen.

Op de foto : De kOsh-leerlingen en leerkracht Matthias, Joppe, Eduardo, Quinten, Siebe, Teun, Albert en Xander mogen fier zijn op hun kerstcreaties.

Johan Temmerman/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto