Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

kOsh neemt deel aan Plastic Pirates – Go Europe!

EU plasticpirats

Plastic Pirates – Go Europe! Is een Europees burgerwetenschapsproject waarbij klassen en groepen jongeren plasticmonsters uit beken en rivieren nemen en de resultaten van deze experimenten documenteren. Vervolgens evalueren wetenschappers de geregistreerde gegevens.

kOsh Herentals neemt hieraan deel met de leerlingen van het 4e jaar Natuurwetenschappen. Biologieleerkracht Nancy Stickens begeleidt hen hierbij. Op 5 juni gaan ze dit concreet maken aan de Nete in Herentals (locatie De Hut ter hoogte van het Spaans hof) of eventueel aan het bruggetje over de Nete t.h.v. Sporthotel Sport Vlaanderen (ex-Bloso). Het hangt ervan af hoe bereikbaar de oevers zijn op deze plaatsen.

Op die manier kunnen de kOsh-leerlingen een belangrijke bijdrage leveren aan het onderzoek naar de toestand van Europese rivieren, met focus op de mate en de mogelijke bronnen van plasticvervuiling.

Het onderzoek wil de deelname aan wetenschappelijk onderzoek stimuleren en pleiten voor een bewustere en meer zorgzame omgang met het milieu.

Plastic Pirates plastic-pirates.eu/dt.

EU plasticpirats

Deel dit artikel