Basisschool (W)Onderwijs mocht vanmorgen enkele nieuwe ‘inwoners’ verwelkomen. Er kwamen enkele kippen wonen in de nieuwe kippenren op de kleuterspeelplaats. Vanzelfsprekend kregen de kippen een feestelijk onthaal en werd het nieuwe kippenhok officieel ingehuldigd.  Raf Stevens, adjunct-directeur : 'Tijdens de speeltijden zullen de kippen met grote ogen bewonderd kunnen worden door de (W)Onderwijze kleuters.  Daarnaast kregen ook de cavia’s een nieuwe thuis. De nieuwe dieren kunnen vanzelfsprekend ingeschakeld worden tijdens diverse lesmomenten.

Ze vormen immers een belangrijke observatiebron. Het onder begeleiding verzorgen van de dieren kan de kinderen eveneens nuttige vaardigheden bijbrengen. Denk maar aan het nemen van verantwoordelijkheid, het belang van verzorgen en opruimen, tijdig eten krijgen, …'

Het houden van dieren kan de kleuters ook een reden geven om hierover meer te beginnen praten. Het kan dus een makkelijk gespreksonderwerp vormen. Zo kunnen sociale vaardigheden dan weer ondersteund worden.

De kippen kunnen zelfs ingeschakeld worden in een composterings- en recyclageverhaal.

Johan Temmerman / Nnieuws.