Volgend schooljaar biedt kOsh een nieuwe beroepsopleiding op campus Scheppersstraat aan. Vanaf 1 september 2014 hebben de leerlingen de mogelijkheid om een zevende specialisatiejaar BSO Verwarmingsinstallaties te volgen.

“Om de leerlingen nog beter te kunnen voorbereiden op de arbeidsmarkt, ontstond het idee om een extra specialisatiejaar aan te bieden op campus Scheppersstraat”, vertelt coördinerend directeur Patrick Heremans. In een zevende jaar BSO Verwarmingsinstallaties worden de leerlingen opgeleid tot installateur en onderhoudsmonteur van verwarmingsinstallaties.

Attesten

Naast het verder uitdiepen van eerder verworven theoretische en praktische kennis over traditionele en recente verwarmingstechnieken, gaan de leerlingen meermaals op stage. Hierdoor kunnen zij de nodige beroepservaring opdoen. Na een geslaagd zevende jaar behalen de leerlingen het attest tot technicus vloeibare brandstoffen, het attest tot technicus gasvormige brandstoffen en het attest bedrijfsbeheer. Afgestudeerden kunnen dus zowel in loondienst als op zelfstandige basis als erkend verwarmingsinstallateur-onderhoudsmonteur werken.

Vooropleiding

De logische vooropleiding voor een zevende jaar Verwarmingsinstallaties is de derde graad BSO Centrale verwarming en sanitaire installaties. “Een overstap van een ander studiegebied is ook mogelijk mits technisch inzicht in elektriciteit en praktische aanleg”, vult Patrick Heremans aan.

Uniek in Vlaanderen

Door de toevoeging van dit specialisatiejaar biedt kOsh op BSO-niveau het volledige studiegebied Koeling en warmte aan. Bovendien is campus Scheppersstraat op dat vlak zelfs uniek in Vlaanderen. Het biedt als enige school zowel een zevende jaar Koeltechnische installaties als een zevende jaar Verwarmingsinstallaties aan.

Leerlingen en ouders die graag meer willen weten over het zevende specialisatiejaar BSO Verwarmingsinstallaties zijn welkom op de opendeurdag van kOsh op zondag 11 mei (10-17u) of kunnen een afspraak maken met Dirk Geysels op campus Scheppersstraat.