De UEC of Europese Wielerunie (Union Européenne de Cyclisme) is de Europese organisatie voor de wielersport. Hierin zijn alle nationale wielerbonden van Europa vertegenwoordigd die deel uitmaken van de Internationale Wielerunie.

De UEC organiseert elk jaar een Europees kampioenschap wielrennen op de weg, baanwielrennen, veldrijden, mountainbike en bmx.

Voor bmx organiseert De UEC vier wedstrijden onder de noemer "BMX European Cup" :

24-25/3 Verona (ITA)
14-15/4 Zolder (BEL)
28-29/4 Kampen (NED)
19-20/5 Blegny (BEL)

De UEC contacteerde het 6e en 7e jaar publiciteit kOsh Campus Scheppersstraat met de vraag of we voor hun "BMX European Cup" het logo en de parcours-signalisatie wilden ontwerpen.
In november gingen ze van start.

Twee klassen deden ontwerpvoorstellen. Uiteindelijk koos de UEC het logo-ontwerp van Niko Bens (7pub).
Op basis van het logo van Niko werkten 7 creatieve teams (duo's) de parcours-signalisatie voor de vier voorjaarswedstrijden verder uit (spandoeken voor podium en finish, nummerbordjes fietsen, accreditatiepassen, wegwijzers, affiches,...)

Op woensdag 31 januari komt een delegatie van de UEC (hoofdzetel Lausanne) de ontwerpvoorstellen bekijken op Campus Scheppersstraat.
Aangezien de eerste wedstrijd reeds op 24 maart plaats heeft in Verona, is er nog werk aan de winkel.

In ruil voor deze grafische service ontvangt kOsh grafisch lesmateriaal (een color matching system van Pantone met bijhorend kleurreferentieboek).