kOsh werkte de afgelopen maanden een opvallend ambitieus programma uit naar aanleiding van de vernieuwing van het secundair onderwijs, die op 1 september van start gaat.

De directie stelde vanavond tijdens een massaal bijgewoonde infoavond in Campus Ieperstraat het nieuwe aanbod onder de noemer 'kOsh op 4 wijzen' voor.  Zo'n 1.100 ouders en leerlingen kijken enthousiast uit naar de nieuwe uitdagingen vanaf het nieuwe schooljaar.

27 uren basisvorming

'Nieuw in het pakket van 27 uren basisvorming in het 1e jaar secundair, dat hetzelfde is voor héél Vlaanderen, zijn het vak mens & samenleving, een uurtje extra Engels, één uurtje minder Frans en één uurtje minder Nederlands', zegt coördinerend directeur Patrick Heremans.

'Daar bovenop kiest kOsh voor 1 uur LE-V-EL, wat staat voor 'leren leven met elkaar'.

Naargelang de behoeften van de leerlingen, horen hier leren lezen, remediëring en verdieping Frans, Nederlands en wiskunde, ICT- dat vanaf dan in elk vak opgenomen is -, begrijpend lezen en LOF (leren omgaan met faalangst) bij.'

Nieuwe Kies-Wijzer

'De 32 uren/week worden bij kOsh volgemaakt met een keuze uit 3 pakketten: een 4-urenpakket binnen je interessegebied, een 2+2 urenpakket uit twee interessegebieden waaruit je tegen het einde van het schooljaar een keuze maakt of het totaal nieuwe Kies-Wijzer, een waaier aan mogelijkheden uit de verschillende interessegebieden.

Nieuw in het 4-urenpakket zijn moderne talen. In het 2+2-pakket zijn dat sport en voeding. Het pakket 'Ontdek je talenten' is er tenslotte voor leerlingen zonder getuigschrift van het basisonderwijs', besluit Patrick Heremans.

De scholengemeenschap kOsh is goed voor 4.163 leerlingen.

Op donderdag 25 april volgt in Campus Ieperstraat een infosessie voor de 2e en 3e graad.

Niet te missen : kOsh-Opendeurdag op zondag 5 mei in alle campussen.

Op de teamfoto : coördinerend directeur Patrick Heremans, Jan Van Dyck, directeur 1e graad campus Ieperstraat en Christel Claes, eveneens directeur 1e graad Campus Ieperstraat.

Guy Verellen / Nnieuws.