U bent hier

'kOsh op 4 wijzen' : vernieuwing 1e graad in Campus Ieperstraat

Herentals | Neteland
21.01.2019 - 15.08u
Door: Enna Briers editor

Naar aanleiding van de vernieuwing van het secundair onderwijs, die op 1 september van start gaat, werkte kOsh een opvallend ambitieus programma uit. De directie stelde het nieuwe aanbod, met veel keuze- en wisselmogelijkheden, vanmiddag al voor aan de pers, onder de noemer 'kOsh op 4 wijzen'. Een originele slogan met 'gastronomische ondertoon'.

27 uren basisvorming

'Nieuw in het pakket van 27 uren basisvorming in het 1e jaar secundair, dat hetzelfde is voor héél Vlaanderen, zijn het vak mens & samenleving, een uurtje extra Engels, één uurtje minder Frans en één uurtje minder Nederlands', zegt coördinerend directeur Patrick Heremans.

'Daar bovenop kiest kOsh voor 1 uur LE-V-EL, wat staat voor 'leren leven met elkaar'.

Naargelang de behoeften van de leerlingen, horen hier leren lezen, remediëring en verdieping Frans, Nederlands en wiskunde, ICT- dat vanaf dan in elk vak opgenomen is -, begrijpend lezen en LOF (leren omgaan met faalangst) bij.'

Nieuwe Kies-Wijzer

'De 32 uren/week worden bij kOsh volgemaakt met een keuze uit 3 pakketten: een 4-urenpakket binnen je interessegebied, een 2+2 urenpakket uit twee interessegebieden waaruit je tegen het einde van het schooljaar een keuze maakt of het totaal nieuwe Kies-Wijzer, een waaier aan mogelijkheden uit de verschillende interessegebieden.

Nieuw in het 4-urenpakket zijn moderne talen. In het 2+2-pakket zijn dat sport en voeding. Het pakket 'Ontdek je talenten' is er tenslotte voor leerlingen zonder getuigschrift van het basisonderwijs.

Op woensdag 27 februari om 19 u en om 20u is er een infoavond voor de 1e graad in Campus Ieperstraat'

Update :

'Maandagavond organiseerde kOsh in Campus Ieperstraat een projectavond voor 120 leerkrachten en directeurs van het basisonderwijs uit de regio. Ook aan hen zullen wij een toelichting geven rond ons vernieuwd aanbod en onze vernieuwde manier van werken.'

De scholengemeenschap kOsh is goed voor 4.163 leerlingen. Foto's Johan Temmerman/ Nnieuws.

Op de foto : coördinerend directeur Patrick Heremans, Jan Van Dyck, directeur 1e graad campus Ieperstraat en Christel Claes, eveneens directeur 1e graad Campus Ieperstraat.  Foto Enna Briers/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals 26.01.2021 - 17.06u reading time7min

Gratis kaartjes voor uw coronahelden

Wilt u uw coronaheld(en) bedanken met een origineel wenskaartje? Vraag dan een gratis pakketje van vier kaartjes aan via www.herentals.be/coronahelden of haal het op bij · de dienst toerisme (Grote Markt 35) · de KringKruidenier (Lierseweg 132) · de bibliotheek in Herentals (Gildelaan 13) · de bibliotheek in Noorderwijk (Ring 26).

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto