U bent hier

'kOsh op 4 wijzen' : vernieuwing 1e graad in Campus Ieperstraat

Herentals | Neteland
21.01.2019 - 15.08u
Door: Enna Briers editor

Naar aanleiding van de vernieuwing van het secundair onderwijs, die op 1 september van start gaat, werkte kOsh een opvallend ambitieus programma uit. De directie stelde het nieuwe aanbod, met veel keuze- en wisselmogelijkheden, vanmiddag al voor aan de pers, onder de noemer 'kOsh op 4 wijzen'. Een originele slogan met 'gastronomische ondertoon'.

27 uren basisvorming

'Nieuw in het pakket van 27 uren basisvorming in het 1e jaar secundair, dat hetzelfde is voor héél Vlaanderen, zijn het vak mens & samenleving, een uurtje extra Engels, één uurtje minder Frans en één uurtje minder Nederlands', zegt coördinerend directeur Patrick Heremans.

'Daar bovenop kiest kOsh voor 1 uur LE-V-EL, wat staat voor 'leren leven met elkaar'.

Naargelang de behoeften van de leerlingen, horen hier leren lezen, remediëring en verdieping Frans, Nederlands en wiskunde, ICT- dat vanaf dan in elk vak opgenomen is -, begrijpend lezen en LOF (leren omgaan met faalangst) bij.'

Nieuwe Kies-Wijzer

'De 32 uren/week worden bij kOsh volgemaakt met een keuze uit 3 pakketten: een 4-urenpakket binnen je interessegebied, een 2+2 urenpakket uit twee interessegebieden waaruit je tegen het einde van het schooljaar een keuze maakt of het totaal nieuwe Kies-Wijzer, een waaier aan mogelijkheden uit de verschillende interessegebieden.

Nieuw in het 4-urenpakket zijn moderne talen. In het 2+2-pakket zijn dat sport en voeding. Het pakket 'Ontdek je talenten' is er tenslotte voor leerlingen zonder getuigschrift van het basisonderwijs.

Op woensdag 27 februari om 19 u en om 20u is er een infoavond voor de 1e graad in Campus Ieperstraat'

Update :

'Maandagavond organiseerde kOsh in Campus Ieperstraat een projectavond voor 120 leerkrachten en directeurs van het basisonderwijs uit de regio. Ook aan hen zullen wij een toelichting geven rond ons vernieuwd aanbod en onze vernieuwde manier van werken.'

De scholengemeenschap kOsh is goed voor 4.163 leerlingen. Foto's Johan Temmerman/ Nnieuws.

Op de foto : coördinerend directeur Patrick Heremans, Jan Van Dyck, directeur 1e graad campus Ieperstraat en Christel Claes, eveneens directeur 1e graad Campus Ieperstraat.  Foto Enna Briers/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Dominic De Gruyter PFL : 'Opdrachten strikt beperkt nu, maar we bouwen verder, ook tijdens deze crisis'

Internationaal | Kempen regio | Nationaal 04.04.2020 - 17.51u reading time6min

PFL uit Beerse, dat audiovisuele ondersteuning aanbiedt, maakt zich klaar om na de coronacrisis nog sterker naar voor te komen. Het bedrijf is bezig met een uitbreiding én de opstart van een buitenlandse vestiging.

'Door de veiligheidsmaatregelen met de coronacrisis zijn ook bij PFL veel opdrachten weggevallen of uitgesteld', zegt zaakvoerder Dominic De Gruyter.

Het grootste terras van Neteland

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland | Olen | Vorselaar 04.04.2020 - 03.22u

Mogen we dit weekend barbecueën?

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 04.04.2020 - 00.59u

Coronamaatregelen nieuwtjes Herentals & Neteland

Coronamaatregelen nieuwtjes Herentals & Neteland
Herentals | Neteland 03.04.2020 - 19.02u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto