Morgen donderdag leggen de leerlingen van Kosh Campus Scheppers het examen af voor het behalen van het certificaat “erkende Technicus van vloeibare brandstoffen”. Dit is een officieel certificaat uitgereikt onder toezicht van het Departement Leefmilieu, Natuur en energie (LNE). Een school kan pas een attest uitreiken indien zij erkend is door LNE. Om deze erkenning te bekomen werd er een nieuw labo met diverse stookolie-installaties gebouwd. Hier voeren de leerlingen herstellingen, afregelingen uit opdat ze voldoende voorbereid zijn voor het afleggen van het examen. Alles is gebeurd in overleg met LNE en volgens de nieuwste veiligheidsvoorschriften.
Deze verwezenlijking is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen het technisch team en de leerlingen van de afdeling CV-Sanitair en met de nodige investeringen en steun van verschillende ondernemingen zoals Lembreghts NV in Oevel , een groothandelaar in toestellen, onderdelen en materialen voor verwarming en verluchting. Bij Dymotec in Olen hebben onze leerlingen zelf de sturingskasten gaan samenstellen en bekabelen.
Dit schooljaar kunnen 15 leerlingen op het einde van het 6e jaar centrale verwarming en sanitaire installaties het fel begeerde certificaat behalen.90% van deze leerlingen zal ook volgend schooljaar het nieuwe 7e specialisatiejaar verwarmingsinstallaties volgen op de campus Scheppersstraat. Op het einde van dat schooljaar krijgen de leerlingen dan de kans om het certificaat “erkende technicus gasvormige brandstoffen”, de gekende G1 en G2, te behalen.
Tijdens dit 7e jaar specialiseert de leerling zich verder in verschillende verwarmingsinstallaties en technieken waaronder ook de duurzame energieën zoals zonneboilers, warmtepompen, pellets en biobrandstoffen. De bouw van het labo gasvormige brandstoffen is reeds aan de gang.
De overige 10% van de leerlingen kunnen niet wachten om te gaan werken waarover ze zich bovendien geen zorgen voor hoeven te maken, want vandaag zijn er 900 niet ingevulde vacatures.
kOsh campus Scheppersstraat.