Dinsdagnamiddag schreef het kOsh een historische bladzijde in de rijke schoolgeschiedenis van het St.-Jozefscollege. De 5 splinternieuwe wetenschapslokalen in campus Collegestraat werden officieel in gebruik genomen. Het gaat om een investering van 800.000 euro waarvan 60 procent Vlaamse subsidies. De leerlingen krijgen er de vakken fysica, chemie en biologie met de modernste apparatuur, alle technische snufjes en in de veiligste omstandigheden.  Niets werd qua veiligheid aan het toeval overgelaten : een nooddouche, luchtafzuiging en een gasalarm volgens de strengste veiligheidsnormen. Coördinerend directeur kOsh Patrick Heremans : 'Wetenschappen blijft ook bij kOsh een erg populaire richting. Trouwens onze oud-leerlingen behalen heel wat prachtige resultaten in het hoger en universitair onderwijs.  Daar kunnen we alleen maar fier op zijn. Technologie en mensen moeten bij onze schoolopleiding samengaan met ongebreidelde kunstzinnigheid.' 

Bij de plechtige opening van de wetenschapslokalen lieten de leerkrachten fysica, chemie en biologie 50 balonnen de lucht in gaan.

Opendeur kOsh nu zondag 11 mei

Zondag 11 mei kan je van 10 tot 17u de nieuwe wetenschapslokalen bezoeken.   De opendeur loopt in de 5 kOsh-campussen : Collegestraat, Scheppersstraat, Wolstraat, Burchtstraat en Bovenrij. Er is animatie, catering en demo's. Een aanrader.

Foto's Guy Verellen / Nnieuws.