Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

kOsh 'Van kennis tot Creatie' wint een Koningin Paola-prijs

kOsh prijs Koningin Paola - foto Marc Peeters GVA

Op woensdag 31 mei werd een delegatie van kOsh verwacht in de Orangerie van de koninklijke serres van Laken.

Met het vak ‘Van Kennis tot Creatie’ zijn zij immers in de prijzen gevallen bij de Koningin Paolawedstrijd voor vernieuwende pedagogische projecten.

'Uit tal van inzendingen zijn er 3 Nederlandstalige en 3 Franstalige scholen geselecteerd met hun vernieuwend pedagogisch project kOsh heeft de derde prijs weggekaapt met hun project ‘Van Kennis tot Creatie’, waarbij leerlingen aangemoedigd worden om samen met leerlingen van andere domeinen en finaliteiten aan een project te werken', zegt Patrick Heremans, algemeen directeur.

Knowhow wordt daardoor uitgewisseld en leerlingen ervaren dat het samen-werken tot betere resultaten leidt.

Sinds het schooljaar 2021-2022 zet kOsh hierop in en worden er kleinere en grotere projecten uitgewerkt. Het project dat in de prijzen gevallen is, is project ‘’t Barakske’ dat door de leerlingen van het vierde jaar Natuurwetenschappen is opgestart binnen het vak ‘Van Kennis tot Creatie’.

Zij zijn dan op zoek gegaan naar medeleerlingen uit andere richtingen die hen konden helpen. Zo hebben zij een oude werfkeet helemaal omgebouwd tot een modern uitgeruste foodtruck. Deze werd voor het eerst ingezet op de opendeurdag begin mei.

Voor betrokken directie, leerkrachten en vooral leerlingen was het een heel fijne ervaring om in de koninklijke serres van Laken de prijs in ontvangst te mogen nemen uit handen van prinses Claire en in aanwezigheid van koningin Paola en koning Albert. Foto Marc Peeters GVA - met dank /  kOsh Patrick Heremans.

kOsh prijs Koningin Paola - foto Marc Peeters GVA

Deel dit artikel