Vrijdag 26 februari zal Jan Van Dijck voor de laatste keer de poort sluiten van kOsh. Na 40 jaar ononderbroken kOsh-dienst zet hij een punt achter zijn mooie schoolcarrière.
Hij is in het schooljaar 1981-1982 gestart als godsdienstleraar en stopt nu eind februari als directeur van kOsh 1, de eerstegraadscampus van kOsh.
'Zijn aandacht voor het pedagogische luik en zijn focus op de leerling lopen als een rode draad door heel zijn loopbaan', zegt coördinerend directeur Patrick Heremans.
'Toen kOsh als scholengemeenschap nog in zijn kinderschoenen stond, had Jan mee het potlood vast waarmee destijds het kOsh van de toekomst werd uitgetekend.
De voorbije jaren heeft hij dan ook veel veranderingen zien gebeuren in het onderwijslandschap, binnen en buiten kOsh. Hij is trots op de eerstegraadscampus en hij gelooft enorm in de kracht van de domeinstructuur van de tweede en derde graad.
Het schoolbestuur, de directie, personeelsleden en leerlingen van kOsh wensen Jan nog heel veel gelukkige en gezonde jaren toe.' Foto : Jan Van Dijck / Nnieuws.
De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) afdeling Antwerpen heeft gisteren en vandaag in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar mensensmokkel 3 verdachten opgepakt en 7 transmigranten aangetroffen.
Toegankelijk meldpunt, nieuwe inclusiemanager, Diversity Board en Nationale Kamer voor Discriminatie en Racisme staan centraal
Dinsdag 2 maart 2021De KBVB, Voetbal Vlaanderen en ACFF hebben met een groep van 20 vertegenwoordigers uit het voetbal en met diverse achtergronden de afgelopen maanden een nieuw actieplan tegen racisme en discriminatie uitgewerkt.
In Bovenkarspel, een dorp in Noord-Holland, is een coronatestcentrum getroffen door een explosie. De ontploffing gebeurde iets voor 7 uur vanochtend.
Buurtbewoners spreken van een harde knal. Er vielen geen gewonden, maar er is wel materiële schade, er zijn onder meer een vijftal ramen vernield.
Volgens de politie is er een metalen pijp ontploft, ze gaat er ook vanuit dat het testcentrum effectief het doelwit was en dat de ontploffing dus geen ongeluk was.
Later dit jaar opent ondernemer Jan Peeters de allereerste Albert Heijn XL van België. Ook met KFC, versgroothandel Délidis en de Peeters Govers slagerijen ziet hij kansen. Bovendien wordt hij nu zelf producent van innoverende voedingsconcepten.
Ondernemer in sterke merken
Voorlopig staat de teller voor de groep Peeters-Govers op 12 Albert Heijn supermarkten, maar dat is slechts een tussenstand. Dit jaar openen er alweer enkele nieuwe vestigingen.
Datamanagementbedrijf JUVO slaat de handen in elkaar met de internationaal gelauwerde ESG-expert Deep Parekh om de duurzaamheid van bedrijven en organisaties op permanente basis te meten (in plaats van sporadisch).
Zowel consumenten als zakenpartners, overheden en investeerders verwachten steeds meer transparantie over de duurzaamheidsinspanningen van bedrijven.
Alsof het coronavirus nog niet genoeg was, krijgt de paardenwereld nu ook nog af te rekenen met een uitbraak van een dodelijk herpesvirus.
"We moeten dit zo snel mogelijk indijken", is Pieter Devos zich bewust van de ernst van de zaak.
Dat is een vraag die professionals zich regelmatig stellen. Heeft het zin om spontaan je CV naar een bedrijf te sturen of belandt die sowieso in de prullenbak? Het vergt wat tijd, maar kan toch wel een verschil maken volgens staffing specialist Walters People.
Spontaan solliciteren: waarom?
De bedoeling van een spontane sollicitatie is om je te richten naar bedrijven die je écht interesseren en die het meest aansluiten bij je eigen waarden en interesses.
In het Grote Netewoud in Meerhout ruimt Natuurpunt vijftien in onbruik geraakte weekendverblijven op. De bijbehorende vijvers zullen vernatuurlijkt worden waardoor de waterbergende functie van de vallei kan terugkeren. De natuur krijgt hierdoor de kans om zich te herstellen.
Op vijftien plaatsen is een aannemer, in opdracht van Natuurpunt, gestart om alle verharding weg te halen op in onbruik geraakte weekendverblijven en aan de voormalige visvijvers Mareholt in het Grote Netewoud.
Wilco Keukens uit Rijkevorsel werd omgedoopt tot Arooma en verhuisde zopas naar Lichtaart. Het keuken- en interieurbedrijf streek neer in een nieuwe ruime toonzaal aan de Herentalsesteenweg 25.
Op deze site is ook het verlichtingsbedrijf Brotec gevestigd waarmee Arooma heel nauw samenwerkt. Hiermee is de transformatie van klassieke keuken- en maatkastenbouwer naar een partner voor totaalinrichtingen stevig ingezet.
Gemeentebestuur Mol en de politiezone Balen-Dessel-Mol ondertekenden het SAVE-charter, meteen ook de start van het traject Verkeersveilige Gemeente van de provincie Antwerpen.
Door deelname aan het traject onderschrijft Mol de ultieme missie om met tal van acties te streven naar nul verkeersslachtoffers in de provincie Antwerpen.
Al 56 van de 69 Antwerpse gemeenten en hun politiezones stelden zich kandidaat om deel te nemen aan het traject. In onze gemeente staat fietsveiligheid met stip op de eerste plaats!