Het onderzoek naar financiële fraude, witwassen en matchfixing in het Belgische voetbal domineert ook de kranten. Voor de meeste commentatoren komt het niet als een verrassing, de bom was al veel langer aan het tikken. De voetbalfan is wel in het hart getroffen. Er moet dringend orde op zaken gesteld worden, het gespuis moet eruit. Het mooiste spel ter wereld verdient eerlijker te worden gespeeld.

Gazet Van Antwerpen: "Eindelijk grondige hervorming?"

Ze is gebarsten, de bom onder het Belgisch voetbal. Het was een bom die al heel lang aan het tikken was, schrijft Peter Goris. Nee, niet elke makelaar is malafide. Maar een miljardenbusiness als de voetbalwereld waar binnen- en buitenlandse bonden (want ook de FIFA heeft boter op het hoofd) hun grenzen niet genoeg durven af te schermen, trekt onvermijdelijk minder zuivere types aan.

We mogen hopen dat deze gebarsten bom alle gif uit de kieren duwt. En dat de hopeloos verminkte voetbalwereld, van clubs tot bond, zichzelf mee ter discussie durft te stellen en eindelijk werk maakt van een grondige hervorming, in alle geledingen. Of er gaan nog veel bommen barsten.

Andere krantenkoppen :

De Morgen: "Ernstig moreel probleem"

De Tijd: "Denkoefening over zakelijke spelregels"

Het Belang van Limburg: "Gespuis moet eruit"

Het Laatste Nieuws: "Fake foot"

De Standaard: "Ethische code"

(VRT NWS)