Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krawatencross 320 jongeren verkennen parcours : 'Dit blijft een gouden succesnummer' - extra foto's

Krawatencross jeugdinitiatie

Op de Lilse Bergen Gierle blijft op woensdag de jaarlijkse jeugdinitiatie van de Krawatencross een succesnummer.  Zo'n 320 jeugdige sportievelingen tussen 6 en 12 jaar maakten vandaag onder een stralende zon kennis met het stevige parcours.

'Ieder jaar ontdek ik toch jong talent, misschien rijdt hier wel een nagelnieuwe Wout van Aert of een Sanne Cant mee', onderstreept Jef Van den Broeck, organisator van de Krawatencross van De Moedige Supporters.

Gewezen kampioenen veldrijden Rudy De Bie en Erwin Vervecken namen het voortouw over het strand en door het bos.  Heel wat ouders, vrienden en grootouders kwamen de jonge meute volle gas aanmoedigen.

Niels V.D. (11) uit Poederlee :  'Ik doe ieder jaar mee aan de jeugdinitiatie. Je doet hier ervaring op in groep en als voorbeeld Erwin Vervecken. Maar ik ben en blijf voor eeuwig supporter van m'n held Wout van Aert. Die is hier ook ontdekt als talent.'

35 G-sporters uit de 3master Kasterlee en uit Monnikenheide Zoersel maakten ook kennis met het toch wel zware parcours.

Zondag loopt op de Krawatencross ook het BK G-veldrijden.   Tickets voor zondag HIER.

'De Krawatjescross van afgelopen zondag opnieuw een super succes. Zelfs uit Oost- en West-Vlaanderen kwamen jongeren naar hier om een echte koers te rijden', besluit Jef Van den Broeck.

Foto's Mil Cambré/ NNieuws.

Krawatencross 2023

Krawatencross 2023

Krawatencross jeugdinitiatie

Deel dit artikel