De Moedige Supporters organiseren komende zaterdag al voor de 29e keer hun succesvolle Krawatencross op De Lilse Bergen. Voorzitter en protagonist Jef Van den Broeck onderstreept echter dat afgelopen maanden de onderhandelingen met de directie van de Lilse Bergen erg moeilijk zijn verlopen. 

'We hadden al een plan B om onze Krawatencross naar Sport Vlaanderen in Herentals te verhuizen', zegt Jef Van Den Broeck.  'Gelukkig dat uiteindelijk de directie van de Lilse Bergen toegevingen heeft gedaan, want ik ben dit jaar 20 jaar voorzitter en had me dit jubileum toch wel anders voorgesteld. Een Krawatencross buiten Lille zou niet meer hetzelfde sportfeest zijn.

De gemeente Lille wordt eigenaar van het volledige domein. Dan zijn de problemen helemaal opgelost voor onze toekomst.'

400 vrijwilligers, 15.000 fans, 3.000 VIP's

De Krawatencross in Lille is een grandioos evenement dat jaar na jaar blijft groeien.  Vorig jaar kwamen er bijna 12.000 supporters feesten. Dit jaar mikken de organisatoren, ondanks de afwezigheid van Mathieu Van der Poel, op 15.000 toeschouwers.

'Alles samen hebben we zo’n 400 medewerkers die voor ons in de weer zijn voor, tijdens en na de cross', vervolgt Jef Van den Broeck. 'We hebben dit keer zelfs een medewerkersstop moeten invoeren. Dat bewijst ook alleen maar hoe hard het hier nog altijd leeft en daar zijn we blij om.

Alles is allemaal veel professioneler geworden. Vroeger viel je nog eens spontaan binnen bij de sponsors, nu moet je een afspraak maken.'

Door het inplannen van de wereldbekerwedstrijden vindt de Krawatencross voor het eerst plaats op een zondag, op 7 februari 2021.

Krawaten-nieuwsjes :

- In de A-reeks starten een 50-tal renners

- De VIP-tenten leggen 3.000 genodigden in de watten

- De organisatie streeft naar 90 procent recuperatie van plastic bekertjes en dergelijke

- Op woensdag 5 februari loopt de jeugdinitiatie met 350 deelnemers, met als begeleiders Roland Liboton, Rudy De Bie en Erwin Vervecken.

- Aan de start staan toppers Shirin Van Anrooij, Norbert Riberolle, Ceylin Del Carmen Alvarado, Tibau Nys, Lennert Belmans en Wout van Aert.

Op de foto's : Lennert Belmans hoopt nu zaterdag op de Lilse Bergen een topprestatie neer te zetten na zijn zilveren WK-medaille van afgelopen weekend.

Foto's Mil Cambré / Nnieuws.