De Sterrencross wordt gereden op zaterdag 7 februari op de Lilse Bergen één uur voor de elites van start gaan in de Krawatencross. De opbrengst van de Sterrencross gaat dit jaar naar To Walk Again, een organisatie die laagdrempelige en aangepaste sport- en bewegingsactiviteiten biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke beperking en hun entourage. Voorbeelden van dit soort activiteiten zijn: sport- en vakantiekampen, aangepaste fitness, rolstoelbasketbal voor jongeren, sportinitiaties.

Tijdens de Sterrencross rijden 15 ploegen van 4 personen waaronder telkens één bekende persoon (de Ster) op een ingekort parcours twee ronden. Afgelopen jaren reden onder andere Minister-president Kris Peeters, acteur Jef De Smedt, presentatrice Ann Van Elsen en oud-veldrijders Roland Liboton en Paul Herygers.


Vijf straffe supporters

In het kader van de bpost bank trofee biedt bpost bank de kans aan vijf straffe supporters om op 7 februari samen met drievoudig wereldkampioen Erwin Vervecken de Sterrencross te rijden ten voordele van To Walk Again, de vwz opgericht door Marc Herremans, de bekende triatleetkampioen die in 2002 tijdens een trainingsrit ten val kwam en verlamd geraakte.

Als titelsponsor van de bpost bank trofee heeft bpost bank twee ploegen ingeschreven voor de Sterrencross. "We willen net zoals vorig jaar de kans bieden aan gewone supporters om de cross op de fiets te beleven," aldus Wouter Baelde, corporate communication manager bpost bank.  

Op de foto o.a. Marc Herremans, Erwin Vervecken, Michelle Geudens, burgemeester Paul Diels, schepen van sport Kris Breugelmans en voorzitter Jef Van den Broeck.

Foto's Dirk De Smollie Smolderen / NNieuws.