De VIP-ruimte is uitverkocht op de Krawatencross : 3.205 genodigden komen genieten zaterdag.  De reservaties hebben nooit zo snel gelopen. De wereldtitels van Wout van Aert en Sanne Cant afgelopen weekend zorgden vandaag nog  voor veel last-minute aanvragen vanuit bedrijven voor extra kaarten.

'Vol is vol, mijn gsm stond vandaag roodgloeiend', lacht Jef Van den Broeck, voorzitter van organisator De Moedige Supporters. 'Maar echt, ik moet iedereen teleurstellen.'

Traditioneel mag de organisatie heel wat vips verwelkomen, maar op zoveel belangstelling voor dit jaar had ze niet gerekend. "Vorig jaar organiseerden we het Belgisch kampioenschap veldrijden. Een aantal firma's dat normaal enkel vipplaatsen op de BK's reserveert, was zo tevreden over onze organisatie dat ze dit jaar opnieuw tafels bestelden.

Daarnaast komt IJsboerke dit jaar met meer dan 600 mensen ter gelegenheid van hun personeelsfeest en ook MPA, een toeleverancier voor de bouwsector, komt met 400 mensen eten en drinken. Daarnaast nog 3 bedrijven met een 50-tal mensen."

Dubbeldektent
De organisatie liet zelfs een dubbeldektent plaatsen om zoveel mogelijk vips een plaats te kunnen geven. "Ons terrein laat niet meer viptenten toe", aldus nog Jef Van den Broeck. Dinner Events (Groep Van Eyck) zal ervoor zorgen dat de vipgasten hun buik lekker rond kunnen eten.

Met de twee kersverse Lilse wereldkampioenen Sanne en Wout aan de start verwacht de organisatie zaterdag ook heel wat extra gewone veldritfans bovenop de 15.000 van vorige jaren.

Je kan er trouwens ook in primeur de Krawatenhamburger ontdekken.