De productie van kreukelpalen zit in de lift. Dat blijkt uit de recente cijfers van kreukelpalenproducent Safety Product uit Pulle (Groep Maes).  In Olen heeft het bedrijf een eigen crash-testbaan en issinds september de productie vanuit Lokeren overgeheveld naar de site op Hoogbuul. Bedoeling daarvan is beslissingsnemers te overtuigen van het nut en de veiligheidsimpact van dergelijke palen.

Het bedrijf startte in 2008 met de verkoop van de veiligere verlichtingspalen. Vandaag staan hun kreukelpalen al in 38 Vlaamse gemeenten en leveren ze ook aan het Agentschap Wegen en Verkeer.

De 38 gemeenten: Beerse, Berlaar, Boortmeerbeek, Brecht, Dilbeek, Essen, Geel, Grimbergen, Haacht, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Hoogstraten, Kalmthout, Kapelle-op-den-Bos, Kasterlee, Keerbergen, Kluisbergen, Kraainem, Lokeren, Malle, Mechelen, Meerhout, Meeuwen-Gruitrode, Merelbeke, Merksplas, Moerbeke, Olen, Rijkevorsel, Roeselare, Schilde, Schoten, Turnhout, Vilvoorde, Westerlo, Zandhoven, Zaventem, Zoersel.

(pb)