Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kringwinkel Herentals 25 jaar : 'In beginfase voor ieder een aanpassing, maar dan grenzeloze verwondering'

Kringwinkel Herentals

25 jaar geleden, in 1997 zag kringloopcentrum Kat&co het levenslicht in het voormalig moederhuis Santa Maria, onder de vleugels van OCMW Herentals. Vandaag vierde de Kringloopwinkel z'n 25 jaar fijne werking met volharding én succes.

'In de beginfase was het voor iedereen een beetje aanpassen', zeggen pionier Jan Cools en Hanne Biesmans, directeur Kringwinkel.  'Dit gebeurde met een ploegje van 10 medewerkers, 1 werkbegeleider, 1 coördinator en een winkel van 400 m².

Vandaag in 2022 : 45 medewerkers, 3 werkbegeleiders, 1 stafmedewerker, 2 vrachtwagens, een winkel in Herentals van 1200 m² en een winkel in Kasterlee van 600 m². 25 jaar tewerkstelling creëren, dat betekent honderdtallen boeiende tewerkstellingstrajecten van vaste en tijdelijke medewerkers in verschillende statuten.

Tijdens 25 jaar kringloopactiviteiten werden duizenden tonnen waardevolle, herbruikbare goederen van de afvalberg gered. In 25 jaar Kringwinkel passeerden ontelbare klanten de kassa die klein of groot geluk vonden bij het snuisteren tussen het grote aanbod tweedehands goederen.

Kortom, 25 jaar Kringwinkel Herentals betekent grenzeloze verwondering over mensen en spullen in grote en kleine verhalen.'  Foto's en vid Johan Temmerman/ NNieuws. 

URL
Kringwinkel Herentals

Deel dit artikel