U bent hier

Kringwinkel Zuiderkempen op zoek naar vrijwilligers bij externe evenementen en tijdens rondleidingen

Geel | Heist op den Berg | Herentals | Herselt | Kasterlee | Kempen regio | Neteland
21.08.2017 - 21.53u
Door: Lex Verellen

Om onze werking onder de aandacht te brengen bij het grote publiek zijn we op zoek naar vrijwilligers om ons te vertegenwoordigen op markten en beurzen. Op deze stand verkopen we geen spullen, maar informeren en sensibiliseren we de bezoekers omtrent hergebruik van goederen, het voorkomen van afval en onze missie: sociale tewerkstelling.

Stafmedewerker stakeholdersbeleid Bart Van Gheel: 'In ons jaaractieplan hebben we voorzien dat we volop willen inzetten op onze aanwezigheid op externe evenementen zoals markten en beurzen. Het blijkt immers dat nog veel mensen de activiteiten van ons sociaal economiebedrijf niet kennen. Ze weten bijvoorbeeld niet dat ze met hun herbruikbare goederen gratis bij ons terecht kunnen. Daardoor vermoeden we dat nog veel herbruikbare spullen op de afvalberg belanden. Ook het feit dat onze kerntaak eruit bestaat om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt nieuwe kansen op werk en werkervaring te bieden is bij velen onbekend. '

De aanwezigheid op deze externe evenementen vraagt de inzet van gemotiveerde mensen om De Kringwinkel Zuiderkempen te vertegenwoordigen. Wanneer we dit organiseren met de eigen medewerkers, betekent dit dat zijn op dat moment niet met hun kerntaken kunnen bezig zijn: het verwerken van de ingezamelde herbruikbare goederen. Daarom zijn we nu op zoek naar mensen die zich belangeloos willen inzetten om ons te vertegenwoordigen op markten en beurzen. Mensen die als ambassadeur willen fungeren voor ons sociaal economie bedrijf.

Stafmedewerker stakeholdersbeleid Bart Van Gheel: 'We proberen op een ludieke en interactieve manier aanwezig te zijn op die markten en beurzen, namelijk met ons frisbeespel. We merken dat dergelijke speelse aanpak werkt om de drempel bij de bezoekers te verlagen. Mensen worden op een aangename manier geprikkeld om onze stand te bezoeken en meer over ons te weten te komen. Waar staan we voor, waar zijn we mee bezig, wat zijn onze maatschappelijke meerwaardes.'

Voor rondleidingen in ons bedrijf zoeken we eveneens vrijwilligers.
Stafmedewerker stakeholdersbeleid Bart Van Gheel: "We krijgen meer en meer vragen van scholen en organisaties om ons bedrijf achter de schermen te bezoeken. Bezoekers staan achteraf steeds versteld van de bedrijvigheid die daar heerst. Als we vrijwilligers kunnen inschakelen voor die rondleidingen, kunnen we ons aanbod wat betreft rondleidingen nog verder uitbreiden."

Vrijwilligers krijgen de nodige opleiding en begeleiding en worden door ons verzekerd.
Voor meer informatie kan u contact opnemen met Bart Van Gheel, stafmedewerker, via het algemeen nummer 015/23.73.93 of bart.vangheel@dekringwinkelzuiderkempen.be.

imageMeer nieuws

SKS Herentals - Olen United 2-0 : 'SKS nestelt zich aan kop klassement'

SKS Herentals - Olen United 2-0 : 'SKS nestelt zich aan kop klassement'
Herentals | Neteland | Olen 04.12.2021 - 22.59u

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag

Kempen regio | Neteland 04.12.2021 - 22.46u

Real Elmos Herentals bekert verder en zit bij de laatste 16

Real Elmos Herentals bekert verder en zit bij de laatste 16
Herentals | Nationaal 04.12.2021 - 11.31u

Extra trajectcontroles Neteland spoedig operationeel

Extra trajectcontroles Neteland spoedig operationeel
Herentals | Vorselaar 03.12.2021 - 18.29u

3M geeft historische vervuiling met PFOS via de lucht toe, maar blijft gezondheidseffecten ontkennen

Kempen regio | Nationaal | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 03.12.2021 - 18.28u

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland
Kempen regio | Neteland 03.12.2021 - 18.21u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto