In 2019 organiseerde Reggae Geel de 41e editie van het multiculturele festival.
'Nu maakt de organisatie zich op voor de 42e editie', zegt organisator Kris Eelen. 'Na drie jaar stilte - is Reggae Geel terug! Het festival zal plaatsvinden op 5 en 6 augustus in Geel.

De organisatie heeft allesbehalve stilgezeten de afgelopen tijd.

De early bird ticketverkoop ging op dinsdag 1 maart van start en was direct uitverkocht.

Vrijdag 11 maart om 12u 's middags zal er nog een laatste early bird-actie zijn waarna vervolgens de volledige online ticketverkoop van start zal gaan. '

Reggae Geel 2022 wordt een speciale jubileumeditie.

'Op 6 augustus vieren we namelijk de 60-jarige onafhankelijkheid van inspiratieland Jamaica.

Reden genoeg om er speciale aandacht aan te besteden. In samenwerking met de Jamaicaanse Ambassade in Brussel organiseert Reggae Geel hier een aantal activiteiten rondom.

Het belooft een jaar vol verrassingen te worden.

Niemand houdt van lang aanschuiven. En dat hoeft ook niet meer vanaf dit jaar. De lange wachtrijen aan de bonnenkassa's zijn verleden tijd. Vanaf april laad je je tegoed op voorhand op om op de festivalweide met je polsbandje te betalen.

Bovendien is het mogelijk om op het terrein zelf je bandje op te laden met de Payconiq by Bancontact-app. Heb je niet de Belgische nationaliteit, of ben je een minder online-aangelegde reggae- liefhebber? Dan is er ook nog altijd het top-up punt aan de vroegere bonnenstand waar je je polsbandje met bankkaart of cash kunt opladen.

Kortom: dit jaar betaal je overal op de festivalweide met je polsbandje.

Heb je geen zin om je tent, luchtbed of andere kampeerspullen mee te zeulen naar Reggae Geel? Bespaar jezelf de moeite en boek een FestiTent of Festipi.

Onze hosts zorgen ervoor dat jouw 1-, 2- of 4-persoonstent klaarstaat wanneer je aankomt op de Reggae Geel-camping. Er is ook goed nieuws voor wie er als de kippen bij wil zijn. De festivalcamping gaat al op donderdag 4 augustus om 18 uur open. Diezelfde donderdagavond kan je in de One Love Tent aan de camping terecht voor de Free Pre-Party. Ja, je leest het goed: een feestje met gratis inkom.

En voor het verder verduurzamen van het festivalterrein en het beperken van de afvalhoop kiest de organisatie dit jaar voor milieuvriendelijke bekers. Alweer een stapje vooruit naar een gezondere wereld.

Reggae Geel is helemaal klaar voor een nieuwe topeditie in 2022. Jullie ook?

Benieuwd naar de line-up? Dan zul je nog even geduld moeten hebben....

Afspraak dus op Reggae Geel 2022. Het festival dat bekend staat om zijn goede sfeer, lekker eten, leuke winkeltjes, eco-vriendelijkheid, fair-trade, en vooral veel samenhorigheid. Foto NNieuws.

PRAKTISCHE INFO
Festivaldata: vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus
Festivalcamping open vanaf donderdag 4 augustus, 18 uur
Free Pre-Party op donderdag 4 augustus, 's avonds op de camping.
Festivaladres: Malosewaver, Geel
Voor meer info en ticket info: www.reggaegeel.com