CD&V Laakdal spoort de Laakdaller aan om deel te nemen aan de actie Tournée Minérale, een initiatief van de Druglijn en Stichting tegen Kanker.  (www.tourneeminerale.be)

Federaal minister Kris Peeters steunt de Laakdalse CD&V-afdeling met dit initiatief. Aanstaande zondag zal ook Kris Peeters zich engageren voor Tournée Minérale op de nieuwjaarsreceptie van CD&V Laakdal.

Initiatiefnemers Stein Voet en Bob Nijsmans kunnen alvast rekenen op steun van de eigen partijwerking. Onder andere burgemeester Tine Gielis en schepen Gerda Broeckx bannen alcohol in de maand februari.

Voor CD&V-jongere Stijn Voet, die ooit een eindwerk schreef over alcohol, is dit initiatief een peulenschil.  Stein bant reeds zijn ganse leven alcohol en toont aan dat het heus niet moeilijk is om plezier te beleven zonder alcohol. Bovendien is het gezonder om te leven zonder alcohol, het bevordert je nachtrust en geeft meer energie. 

“Het doet me plezier dat er binnen onze afdeling meteen enthousiastelingen op de kar zijn gesprongen. Bedoeling is om dit aantal de komende dagen te vergroten met een heleboel Laakdallers.” CD&V Laakdal zal via allerlei kanalen de Laakdaller aanmoedigen om deel te nemen aan dit initiatief.