Morgen roept vicepremier en economieminister Kris Peeters alle partijen uit de Belgische e-commerce, de logistiek en de distributie bij elkaar voor een tweede rondetafel rond een 'Werkbaar kader voor nachtarbeid in de e-commerce'.

"Afspraken binnen verschillende paritaire comités"

Eind maart liet de federale regering weten nachtwerk voor e-commerce in ons land mogelijk te willen maken en zo tegemoet te komen aan een al langer bestaande eis van de sector. Zo had handelsfederatie Comeos al meermaals gewezen op de flinke handicap van Belgische e-commercebedrijven ten opzichte van hun buitenlandse concurrenten.

Op 5 mei riep Peeters een eerste rondetafel samen over dat thema, waarbij de meer dan veertig afgevaardigden uit de paritaire comités zich unaniem bereid toonden om de discussie aan te vatten over nachtarbeid in de e-commerce. Bovendien werd ook een platform gelanceerd met de uitdrukkelijke bedoeling de Belgische interneteconomie te versterken.

"Het overleg werd toen onmiddellijk opgestart binnen de paritaire comités, voornamelijk in de logistieke en distributiesector", laat het kabinet-Peeters nu weten.

Dit leidde ertoe dat binnen de betrokken paritaire comités reeds cao-afspraken zijn gemaakt, morgen zou dan alles gefinaliseerd moeten worden tijdens een tweede rondetafel. (retaildetail)