U bent hier

Kris Sterkens nieuwe CEO van Janssen Pharmaceutica

Nationaal | Turnhout regio
01.04.2020 - 09.10u
Door: Mark Jaspers

Johnson & Johnson maakt vandaag bekend dat Kris Sterkens, Company Group Chairman Janssen EMEA, aan het hoofd komt van Janssen Pharmaceutica. Kris Sterkens volgt Stef Heylen op, die met pensioen gaat.

Vanaf 1 april neemt Kris Sterkens de fakkel over van Stef Heylen als hoofd van Janssen Pharmaceutica. Officieel krijgt hij daarmee de functies van Managing Director en Voorzitter van het Directiecomité van Janssen Pharmaceutica NV.

Kris Sterkens behoudt daarnaast zijn functie als Company Group Chairman Janssen Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) die hij al sinds 2017 uitoefent.

Kris Sterkens werkt al meer dan 30 jaar voor Janssen. Hij begon zijn carrière binnen de finance-afdeling waar hij opklom tot Vice President en CFO. Daarna maakte hij de overstap naar het algemene management.

Voor hij zijn huidige functie opnam, stond hij in Singapore meer dan 3 jaar aan het hoofd van Janssen Asia Pacific.

In die hoedanigheid leidde hij teams in Japan, Korea, Australië, Nieuw-Zeeland en India. Daarvoor had hij verschillende functies als Managing Director in Nederland, Benelux, Duitsland en op EMEA-niveau.

Janssen Pharmaceutica is een dochterbedrijf van het wereldwijde gezondheidsbedrijf Johnson & Johnson.

Janssen Pharmaceutica heeft in ons land vestigingen in Beerse, Geel, Olen, La Louvière en Merksem en telt in totaal 5.100 medewerkers.

Foto : Kris Sterkens / Janssen Pharmaceutica / N.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto