U bent hier

Kris Van Dijck (N-VA) neemt ontslag als voorzitter van Vlaams Parlement, maar ontkent aantijgingen van fraude (2)

Kempen regio | Vlaanderen
11.07.2019 - 15.03u
Door: Herman Gezelle

Kris Van Dijck (N-VA) neemt ontslag als voorzitter van het Vlaams Parlement. Dat bevestigt N-VA'er Pol Van Den Driessche aan VRT NWS. Van Dijck was na zijn 11 juli-toespraak in het stadhuis van Brussel vroegtijdig vertrokken.

Volgens P-magazine zou hij samen met een prostituee fraude hebben willen plegen. Van Dijck laat weten dat hij nooit iets gedaan heeft dat tegen de wet ingaat. "De aantijgingen van vandaag zijn totaal incorrect."

Na een woelige week, waarin hij al in opspraak was gekomen omdat hij in dronken toestand op een aanhangwagen is gebotst, mocht Kris Van Dijck als kersvers parlementsvoorzitter vandaag zijn 11 juli-toespraak houden in het Brusselse stadhuis. Maar na zijn speech was hij vroegtijdig vertrokken en in zijn auto gestapt zonder dat hij de media te woord wilde staan.

Vanavond om 20 uur extra "Terzake" over het ontslag van Kris Van Dijck

Vanavond om 20 uur kunt u op Canvas en via livestream kijken naar een extra "Terzake" naar aanleiding van het ontslag van Kris Van Dijck als Vlaams Parlementsvoorzitter. Van Dijck is in opspraak gekomen na berichten over fraude. Hij ontkent dat hij de wet heeft overtreden. (VRTNWS)

Foto's Photo News

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto