U bent hier

Kritiek uit de Kempen: 'Waarom moeten we mee boeten voor lakse beleid dat Bart De Wever gevoerd heeft?'

Kempen regio | Neteland
28.07.2020 - 17.56u
Door: Herman Gezelle

Heel wat Kempense burgemeesters, meestal CD&V-ers, geven felle kritiek op de extra covid-maatregelen van gouverneur Cathey Berx. "Waarom moeten wij, 'op de parking', mee boeten voor het lakse beleid dat Bart De Wever in Antwerpen gevoerd heeft?", schrijft GVA.

Vanavond is ex-gedeputeerde Ludo Helsen (CD&V) te gast op RTV : 'Regio collectief gestraft voor Antwerps probleem', zegt Helsen.

Blijkbaar denken deze politici nog dat het covid-virus enkel in het Antwerpse ronddwaalt. 

Opinie

'Beste burgemeesters, informeer je eerst bij vakvirologen, die met deze maatregelen zoals de avondklok, willen vermijden dat covid uw gemeente op één dag tijd ook gaat overspoelen. Alarmfase voor iedereen. Niks anders. 

Een erg onbegrijpelijke en zeer domme reactie van deze Kempense politici.

En stop in uw communicatie met het misbruik van het woord 'coronaproof' bij gemeentelijke organisaties.  De melding 'coronaproof' geeft een vals beeld van veiligheid bij uw inwoners. Niks is veilig in covidtijden.' 

En viroloog Marc Van Ranst windt er weinig doekjes om dat een gelijkaardige verstrenging voor andere regio's eraan zit te komen. "Dat hangt van de evolutie af, maar als je de stijging ziet, is het niet moeilijk om te voorspellen dat dat zal gebeuren", klinkt het.

Frans Van Velthoven / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto