U bent hier

Kruip in de vacht van een geleidehond

Heist op den Berg | Kempen regio | Westerlo
20.08.2019 - 17.58u
Door: Mark Jaspers

In het prentenboek 'Mijn ogen zijn jouw ogen' volg je Rino, een pup die wordt opgeleid tot geleidehond. Hoe gaat het eraan toe in zijn pleeggezin? Wat leert hij allemaal in het opleidingscentrum? En wat mag jij zelf wel of niet doen als je een geleidehond tegenkomt op straat? Je komt het allemaal te weten! Bovendien lees je in het dagboek van Rino wat hij zelf van zijn taken en zijn leven met zijn baasje vindt.

Een combinatie van interessante weetjes en een leuk dagboekverhaal, waarbij je alles leert over geleidehonden. Voor iedereen vanaf 8 jaar.
Verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel.

Julius Schellens is al zestien jaar geleidehondgebruiker. Ruth Wielockx is puppypleegmama, kinderauteur en illustratrice.

Samen schreven zij vanuit hun ervaring het boek Mijn ogen zijn jouw ogen.
Met de leuke illustraties, de originele insteek en interessante achtergrondinformatie is dit boek ideaal om kinderen de wereld van de geleidehonden te leren kennen.

'Mijn geleidehond geeft me een enorme onafhankelijkheid en grote zelfstandigheid. Met het boek ' Mijn ogen zijn jouw ogen' hoop ik kinderen reeds van kindsbeen af begrip en respect bij te brengen voor mensen met een handicap en hun hulpmiddel, in dit geval een blindengeleidehond.'
– Julius Schellens

'Het is een voorrecht om een jonge hond, die zo'n belangrijke taak zal vervullen, te begeleiden en een fijne jeugd te bezorgen.'
– Ruth Wielockx

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto