De vzw Kempens Landschap koopt op het domein van Kruiskensberg een perceel aan en stelt het open voor het publiek. Hierdoor wordt het grootste groendomein van deelgemeente Bevel weer wat groter en komt er meer ruimte voor ontspanning te midden van groen en gezonde lucht.

14 are en 50 centiare, zo groot is de oppervlakte die aan het publieke bos van Kruiskensberg wordt toegevoegd. Dit perceel lag reeds binnen het domein van Kruiskensberg maar was niet toegankelijk. Er stond een chalet op en omheining eromheen. De chalet en de omheining verdwijnen nu. Met de aankoop is een bedrag van 3 383,69 euro gemoeid.

Stelselmatige uitbreiding

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt met stukken grond die binnen het domein van Kruiskensberg liggen, maar die niet toegankelijk zijn. Bij twee eerdere aankopen door Kempens Landschap droeg de gemeente ook zijn deel bij. Toen ging het, net als deze keer, om een uitbreiding van ongeveer 14 are.

Nonnenkensberg

Wat langer geleden, in 2007, was er een grotere uitbreiding toen de zogenaamde Nonnenkensberg door Kempens Landschap werd aangekocht. Die keer ging het om een domein van 1 hectare 50 are gelegen op het grondgebied van de gemeente Herenthout. Ook toen droeg de gemeente Nijlen zijn steentje bij.