U bent hier

Kruispunt Aarschotsesteenweg met Madestraat Herselt aangepast voor vrachtverkeer

Herselt
28.01.2016 - 17.49u
Door: Herman Gezelle

In de eerste week van februari gaat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aanpassingen uitvoeren aan het kruispunt van de Aarschotsesteenweg (N19) met de Madestraat in Herselt. Het verkeer op de N19 zal hier geen hinder van ondervinden, maar de toegang tot de Madestraat blijft wel twee weken afgesloten. Er wordt lokaal een omleiding voorzien.

Vorig jaar werd het kruispunt van de Aarschotsesteenweg met de Madestraat in Herselt gedurende 3,5 maanden grondig vernieuwd. Het kruispunt werd veiliger gemaakt voor de zachte weggebruiker en tegelijk werd ook de doorstroming voor het doorgaand verkeer verbeterd.

In de periode na de ingebruikname van het vernieuwde kruispunt ontving het agentschap meldingen dat vrachtwagens moeilijk kunnen afslaan naar de Madestraat, waardoor de bermen beschadigd raken.

Na onderzoek heeft AWV beslist om enkele aanpassingen aan het nieuwe kruispunt uit te voeren. Het middeneiland van de Madestraat wordt overrijdbaar gemaakt door de borduur te verlagen en de bochten worden verbreed door achter de kantstrook een strook in printbeton aan te leggen. Deze maatregelen moeten het voor vrachtverkeer makkelijker maken om de bocht naar de Madestraat te nemen.

Madestraat 2 weken afgesloten

De werken worden uitgevoerd in de eerste week van februari (01/02 t.e.m. 05/02). Het doorgaand verkeer op de Aarschotsesteenweg zal geen hinder van de werkzaamheden ondervinden, maar de toegang tot de Madestraat wordt wel afgesloten. Aangezien het beton voldoende tijd nodig heeft om te kunnen uitharden, zal de Madestraat twee weken afgesloten blijven tot 14 februari.

Gemotoriseerd verkeer komende van Houtvenne richting Aarschot volgt tijdens die periode een omleiding via de Liersesteenweg (N10). Verkeer op de Aarschotsesteenweg richting Ramsel neemt de volgende straat linksaf na de Madestraat.

Fietsers op de N19 van Herselt richting Aarschot moeten tijdens de eerste drie dagen de weg oversteken om de werfzone te passeren. Vanaf 4 februari kunnen de fietsers terug normaal rijden.

imageMeer nieuws

The Spreadmaker investeert in nieuwe productievestiging

The Spreadmaker investeert in nieuwe productievestiging
Hulshout | Kempen regio 16.10.2019 - 17.33u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 16.10.2019 - 17.25u

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Nieuwtjes schepencollege Westerlo
Westerlo 16.10.2019 - 09.20u

Jury voor assisenproces over Pokémonmoord samengesteld

Jury voor assisenproces over Pokémonmoord samengesteld
Heist op den Berg | Neteland 15.10.2019 - 19.31u

Treinverkeer onderbroken door informaticaprobleem, "grote chaos"

 Treinverkeer onderbroken door informaticaprobleem, "grote chaos"
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 15.10.2019 - 17.30u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto